Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:52 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

15 secrete benefice ale cojilor de ouă

ro

14 May, 2014 23:21 4281 Marime text
Foarte multe personae știu că un remediu natural în hipocalcie sunt cojile de oua pe care le consumă măcinate și amestecate cu miere de albine.
Cojile de oua sunt cunoscute pentru conținutul ridicat de calciu, însă acestea pot fi utilizate în multe alte scopuri.

1. Îndulcește cafeaua
Potrivit kudika.ro, coja de ou măcinată se poate adăuga în cafeaua la rândul ei măcinată pentru îndulcire. . „În acest fel vei avea o cafea mai puțin amară și vei avea nevoie de mai puțin zahăr pentru a o îndulci. Zațul rămas poate fi folosit ca și îngrășământ pentru plantele ornamentale”, scrie kudika.ro
Iată celelate remedii, potrivit kudika:
2. Trateaza iritațiile pielii
Pune coaja de la un ou într-un pahar cu oțet de mere și lasa cateva zile pana cand coaja de ou se dizolva complet. Cu un tampon de vata inmuiat in aceasta compozitie tapoteaza zonele cu probleme.
3. Fertilizează grădina
Sparge cojile de ou in bucati cat mai mici si arunca-le in gradina atunci cand vrei sa fertilizezi pamantul. Calciul si mineralele continute in cojile de ou vor face minuni pentru gradina ta.
4. Albește hainele
Cu timpul hainele tale albe prind o nunata de gri ceea ce este destul de neplacut. Daca vrei sa scapi de acest lucru pune cateva coji de ou zdrobite intr-un saculet de plasa pe care sa il introduci in masina atunci cand speli hainele.
5. Înlocuieste produsele de curățat
Cojile de ou nu sunt toxice si constituie un produs perfect pentru curatare. Ia cateva coji de ou si pune-le la macinat. Cu praful obtinut freaca tavile si tigaile. Vor straluci de curatenie.
Vasele inalte si termosurile pot fi uneori greu de curatat, mai ales cand murdaria se strange pe cauciucul termosului. Folositi praful obtinut din coaja de ou si un pic de apa pentru rezultate spectaculoase.
6. Supliment alimentar pentru animalele de companie
Va spuneam mai devreme ca aceste coji de ou sunt o buna sursa de calciu si minerale pentru noi, insa si animalele de companie pot beneficia de acest lucru. Usuca cojile de ou in cuptorul incins la 250 de grade timp de 30 de minute apoi piseaza cojile pana ce devin o pudra fina.
Aceasta pudra se amesteca in mancarea animalelor si reprezinta o sursa de calciu si minerale pentru dintii si oasele animalutelor.
7. Supliment alimentar pentru pui și găini
Cojile de ou se sparg in bucatele cat mai mici si se amesteca cu mancarea speciala pentru pasari. Reprezinta o buna sursa de hrana, calciu si fier.
8. Îndeparteaza petele de cafea și ceai
Ceaiul si cafeaua adesea reusesc sa pateze canile sau recipientele in care le preparam. Cu ajutorul pudrei obtinuta din macinarea cojilor de ou putem scapa imediat de aceste pete. Se spala vasele cu pudra de ou si un pic de apa.
9. Înlocuieste detergentul de vase
La fel cum va spuneam mai sus, o pudra obtinuta prin macinarea cojilor de ou amestecata cu un pic de apa constituie un excelent produs de spalat vasele.
10. Ține insectele la distanță
Cateva coji de ou zdrobite si puse pe langa plantele din gradina reusesc sa tina insectele daunatoare la distanta, iar plantele se dezvolta sanatos.
Citeste si 20 de Intrebuintari neobisnuite ale uleiului de cocos
11. Înlocuieste plasturii atunci când ai nevoie
Aici este vorba de membrana fina care se gaseste lipita de coaja de ou. Daca o dezlipim cu atentie si o plasam cu grija peste o zgarietura observam imediat cum ajuta la vindecarea rapida a pielii si la cicatrizarea ei fara sa lase loc infectiilor.
12. Masca facială
Cojile de ou pisate pana ce devin o pudra fina se amesteca cu albusul oului. Se intinde uniform pe fata si se lasa sa actioneze pana ce se usuca complet dupa care se indeparteaza cu apa calda.
13. Desfundă țevile
Se pun cateva coji de ou in sitele scurgerilor de la bucatarie. In momentul in care acestea aluneca pe tevi le si desfunda.
14. Te ajută la prepararea cretei de colorat
Ai nevoie de cinci - sase coji de ou, o lingurita de faina, o lingurita de apa fierbinte si colorant alimentar dupa preferinta. Cojile de ou trebuie spalate foarte bine, uscate si apoi pisate pana ce devin o pudra fina. Faina si apa se amesteca intr-un recipient, se adauga pudra de ou si colorantul.
Amestecul obtinut se pune in diverse forme sau se ruleaza si se lasa la uscat timp de trei zile.
Dupa acest procedeu creta este gata de folosit!
15. Spliment de calciu preparat în casă
Se spala bine cojile de ou si se usuca. Se piseaza foarte bine pana cand devin pudra. Se amesteca cu sucuri de fructe,legume, salate sau se ia cate o lingurita in fiecare zi.
Aduce un aport de calciu si minerale vitale organismului uman.

Sursă foto: casadincamp.wordpress.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii