Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:44 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

15 cetăţeni afgani prinşi la graniţă, după ce au trecut Prutul cu barca penumatică (video)

ro

14 Apr, 2015 16:23 2009 Marime text
În ziua de Paşte, în jurul orelor 08.00, în cadrul unei acţiuni de colaborare cu autorităţile de frontieră din R. Moldova, poliţiştii de frontieră români au fost informaţi că există posibilitatea că mai multe persoane să încerce să treacă râul Prut şi să intre pe teritoriul României. Astfel, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi-judeţul Vaslui au procedat la desfăşurarea unei acţiuni specifice, în urmă căreia au descoperit, la marginea localităţii de frontieră Chersacosu, în apropierea râului Prut, treisprezece persoane (cinci bărbaţi, două femei şi şase copii) de origine afroasiatică.

Lucrătorii noştri au procedat la legitimarea persoanelor, ocazie cu care au constatat că aceştia nu vorbesc limba română şi nu posedă documente de identitate asupra lor, motiv pentru care au fost conduşi la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi în vederea stabilirii identităţii şi efectuării cercetărilor, se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră.

În urma verificărilor specifice efectuate, cu sprijinul autorităţilor din Republica Moldova şi din declaraţiile persoanelor, poliţiştii de frontieră au stabilit că aceştia sunt cetăţeni afgani, cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, iar copii care-i însoţeau, au vârste cuprinse între 2 şi 6 ani şi că au trecut râul Prut cu ajutorul unei bărci pneumatice cu intenţia de a ajunge într-o ţară din Spaţiul Schengen.
 
Tot pe 12 aprilie, în jurul orei 20.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Berezeni-judeţul Vaslui au observat cu ajutorului aparaturii cu termoviziune, două persoane care se deplasau dinspre malul râului Prut spre interiorul ţării. Cele două persoane au fost depsitate în apropierea localităţii de frontieră Vetrişoaia, iar în urmă verificărilor s-a stabilit că sunt cetăţeni sirieni în vârstă de 39 şi 40 ani, care au încercat să treacă ilegal frontieră din Republica Moldova, cu intenţia să ajungă în Germania.
 
În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră au întrerupt călătoria persoanelor în cauza, cărora le-au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a forntierei de stat şi le-au predat autorităţilor de frontieră ale statului vecin pentru continuarea cercetărilor.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii