Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:08 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

“140 de ani de la Unirea dintre Dobrogea și Patria Mamă, România”, omagiați de Asociația “Dobrogea Unită”(galerie foto)

ro

14 Nov, 2018 17:01 2361 Marime text
Asociatia “Dobrogea Unita” a marcat astazi, 14 noiembrie 2018, “140 de ani de la Unirea dintre Dobrogea si Patria Mama, Romania” printr-o serie de activitati omagiale ale caror rezultate au fost oferite publicului dobrogean. 

Astfel, Asociatia “Dobrogea Unita” a donat Consiliului Judetean Constanta totemul aniversar “140 de ani de la Unirea dintre Dobrogea si Patria Mama, Romania”, ca simbol al recunostintei si ca reasumare a indemnurilor rostite de Regele Carol I in Proclamatia din 14.11.1878. Intregul text al Proclamatiei se regaseste inscriptionat atat pe totemul aniversar, cat si pe cele doua placi omagiale amplasate astazi de catre Asociatia “Dobrogea Unita” pe cladirea Muzeului de Istorie Nationala si Arheologie Constanta si in Aula A Vintila Dongoroz din cadrul campusului universitar Ovidius.

Evenimentele nu ar fi fost posibile fara sprijinul si implicarea vicepresedintelui Consiliului Judetean Constanta, Claudiu-Iorga Palaz, a rectorului Universitatii Ovidius, Sorin Rugina, a directorului MINAC, Sorin Colesniuc si a directorului Directiei Judetene pentru Cultura Constanta, Magdalena Tita. 

“Noi, dobrogenii, “atarnam” de un Stat, asa cum a spus Regele Carol I in Proclamatie, de 140 de ani impliniti astazi, stat in care “cele mai sfinte si mai scumpe bunuri ale omenirii, viata, onoarea si proprietatea, sunt puse sub scutul unei Constitutii pe care ne-o ravnesc multe natiuni”, un stat in care “dreptatea nu cunoaste deosebire de neam si de religiune”. Aniversam astazi 140 de ani de la Unirea dintre Dobrogea si Patria Mama, Romania, prilej cu care noi, cei de la Asociatia “Dobrogea Unita”, in semn de omagiu am salutat “cu iubire drapelul libertatii, drapelul dreptatii si al pacii” si am oferit publicului dobrogean aceste mici omagii aduse, de care ne dorim sa ne bucuram cu totii cat mai mult timp”, au declarat membrii Asociatiei “Dobrogea Unita”, prin vocea presedintelui Valentin Zeicu.


Sursa foto : Asociatia “Dobrogea Unita” 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii