Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:18 13 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România Călin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea, întrevedere bilaterală cu două delegații din Republica Moldova

ro

27 Mar, 2018 18:22 499 Marime text
Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu și președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, au avut astăzi, 27 martie 2018, o întrevedere bilaterală comună cu delegația condusă de președintele Parlamentului Republicii Moldova, Adrian Candu și delegația Guvernului Republicii Moldova, condusă de Iurie Leancă, viceprim-ministru pentru integrare europeană.

Întrevederea a fost precedată de Ședința comună solemnă dedicată împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, care a avut loc la Palatul Parlamentului, la care cele două delegații din Republica Moldova au fost invitate să ia parte, potrivit unui comunicat oficial.

Președinții celor două Camere ale Parlamentului de la București au salutat contextul în care a avut loc această întrevedere – marcarea Centenarului de la adoptarea Actului Unirii, la 27 martie 2018, a Actului Unirii de către Sfatul Țării de la Chișinău.

Călin Popescu-Tăriceanu a subliniat că România respinge cu fermitate orice încercare de distorsionare a semnificației Actului Unirii, Unirea de la 27 martie 1918 fiind rezultatul voinței și deciziei românilor din Basarabia, înfăptuită prin voința comună cu românii din Regat, în cel mai favorabil moment istoric după prăbușirea imperiilor asupritoare. Totodată, a menționat că istoria, limba și cultura română sunt parte a patrimoniului de valori europene, iar integrarea europeană a Republicii Moldova va încununa revenirea ei în acest spațiu de valori comune.

La rândul său, președintele Camerei Deputaților a afirmat că Republica Moldova reprezintă o prioritate constantă pentru România, iar dezvoltarea acestei relaţii este un subiect asupra căruia există un consens general, la nivelul întregii clasei politice şi al societăţii româneşti. Liviu Dragnea a exprimat încă o dată dorința de unire a celor două țări și de afirmare în istorie ca o națiune liberă, unită și prosperă.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii