Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:16 19 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sunteţi de acord cu ideea ca, atunci când se înalţă steagul roşu, de pericol de înec, salvamarii să plece acasă?

ro

21 Aug, 2017 00:00 6118 Marime text

În ultima perioadă, în acest sezon estival, pe plajele de pe litoralul românesc au avut loc frecvente cazuri care au implicat persoane aflate în pericol de înec, unele dintre ele terminându-se tragic, cu decesul celui care nu a respectat sfaturile salvamarilor.
 
Aşa se face că, la o întâlnire desfăşurată la Prefectura Constanţa, un reprezentant al salvamarilor de pe litoral a spus că, în alte ţări, atunci când se arborează steagul roşu, de pericol de înec, din cauza valurilor foarte înalte, salvamarii pleacă acasă, considerând că ei nu mai au ce face acolo, probabil toţi cei de pe plajă fiind foarte disciplinaţi, astfel că nu se mai avântă în apă.
 
În acest context, cotidianul ZIUA de Constanţa vă invită la o dezbatere, dar şi să răspundeţi la întrebarea:

 

Sondajul s-a încheiat pe data data de 27 08 2017

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • BARZALE STEFAN 27 Aug, 2017 12:32 cred ca multi nu au inteles intrebarea ,cum sa plece salvamarul de la post cand sunt valuri mari iar turistii ametiti bine si fara sa aiba experienta la inot se arunca in mare.eu nu inteleg d4e ce in zona belona ,eforie nord ,ii lasa pe turisti sa se duca in larg ,sunt curenti puternici care te pacalesc si te ineci .am patit-o cand eran tanar si in putere ,avand si experienta la inot ,asa am scapat .
  • Roxana 22 Aug, 2017 11:58 Nu este corect ca salvamarii sa își piardă vietile ,riscând sa intre în apa după niște oameni inconștienți care deși văd steagurile se avântă,iar mai apoi striga după ajutor.
  • Andrei 21 Aug, 2017 20:46 Steagul galben-rosu inseamna ca e plaja supravegheata de salvamar. Daca mai e unul rosu sub el e interzis.
  • Ionela 21 Aug, 2017 16:48 În primul rand vorbim despre România. Țară în care unii sunt atât de imbecili încât își risca viata chiar și avertizați, cu salvamarii pe plaja care fac semnale continuu, fluierat, strigat, urlat, dat din mâini, sa înțeleagă prostul dar degeaba.
  • Nora 21 Aug, 2017 10:46 Am fost la Eforie Sud în perioada 7-13 august şi steagul a fost permanent pe galben-roşu, deşi su fost şi zile când marea era calmă. După părerea mea, lumea era dezorientată. Iar steagurile nici nu erau foarte vizibile, poate ar fi bine să fie plasate mai aproape de apă şi de dimensiuni mai mari.