Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:56 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sunt realizabile planurile Primăriei Constanţa privind gestionarea mobilităţii urbane sau doar simple proiecte SF?

ro

05 Dec, 2016 00:00 5876 Marime text
Primăria Constanţa intenţionează să actualizeze Planul Urbanistic General (PUG), Planul de Mobilitate Durabilă a Polului de Creştere Constanţa fiind un document de bază în acest proces. Documentul menţionat confirmă lipsa locurilor de parcare şi vine cu propunerea de construire de parcări tip Park & Ride în Mamaia, precum şi de parcări subterane şi ecologice la nivelul urbei.
 
Totodată, este avută în vedere realizarea unor noi drumuri de legătură, benzi speciale pentru transportul în comun şi pentru biciclişti. În paralel, se optează şi pentru o variantă ce va integra partea de nord a portului Constanţa în centrul municipiului.
 
Referitor la transportul public, se recunoaşte faptul că nu sunt benzi dedicate autobuzelor, accesul la acestea este dificil şi se impune o reproiectare a staţiilor. Vă vine să credeţi sau nu, în PUG-ul actualizat al municipiului Constanţa se menţionează faptul că există potenţial pentru crearea unui sistem de Light Rail (tramvaie uşoare) pe direcţia nord-sud, folosind o mare parte din şinele şi infrastructura existente. „O posibilitate pe termen lung este adaptarea liniei Constanţa - Mangalia pentru operarea de trenuri-tramvai sau a unui sistem de metrou uşor, acesta din urmă fiind independent de sistemul de transport feroviar greu, ceea ce ar permite în continuare utilizarea gării principale din Constanţa. De asemenea, pe termen lung, poate exista un potenţial pentru linia de transport exclusiv de marfă între Constanţa şi Dorobanţu sau partea de sud a acesteia, fiind convertită pentru operarea de trenuri tramvaie sau tranzit cu metroul uşor, pentru a forma coloana vertebrala a unei reţele de transport public de la nord la sud, poate chiar unită cu linia către Mangalia“, se specifică în documentul ce a fost în consultare publică.
 
În contextul prezentat, cotidianul ZIUA de Constanţa lansează sondajul de opinie cu întrebarea:
 

Sondajul s-a încheiat pe data de 11 Decembrie 2016



Vă invităm să ne trimiteţi, într-un comentariu, părerea dumneavoastră şi, eventual, sugestii pentru reprezentanţii administraţiei publice locale pe această temă.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii