Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:49 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Val de nemulțumiri cu privire la vegetația crescută pe lângă blocurile din Constanța

ro

07 Jun, 2021 00:00 1391 Marime text
  • Respondenții au spus clar că nu sunt de acord cu tăierea de către asociația de proprietari a spațiilor verzi
  • De altfel, mulți au făcut haz de necaz prin răspunsurile transmise
  • Un cetățean a spus că se va apuca chiar de o parcare supraetajată dacă îi rămâne timp

Așa cum am mai precizat în materialele anterioare, în municipiul Constanța, vegetația de pe spațiile verzi crește necontenit, în unele zone depășin chiar și 2 metri. Totuși, reprezentanții primăriei anunță că asociațiile de proprietari au obligația de a igieniza spațiile verzi. Mai pe scurt, primăria le cere oamenilor să iasă să taie ei iarba din jurul blocurilor.

Cotidianul ZIUA de Constanța a întrebat printr-un sondaj de opinie dacă cetățenii sunt de acord ca să își taie singuri iarba din jurul blocurilor. Astfel, la întrebarea „Sunteți de acord să vă tăiați singuri vegetația din jurul blocurilor?”, pe site-ul ZIUA de Constanța peste 682 de persoane au răspuns la sondaj, 83% nefiind de acord cu decizia, iar doar 17% au răspuns cu „Da”.



Redăm mai jos o parte dintre mesajele transmise de către respondenți:
  • Eu sunt de acord! Deja am tăiat câțiva pomi, am tuns iarba, am adunat șerpii și șopârlele și dacă mai am timp, înainte să plec la muncă mă apuc de construit o parcare etajată!
  • Atunci impozitul ptr ce îl platimCu ce putem tăia iarba cu foarfeca??? Cred ca primăria inafara de a pune taxe nu face altceva, deparatizarea subsolurilor și scărilor o facem tot noi pe cheltuiala noastră a locatarilor nici măcar o iarba nu poate sa taie altminteri domnul primar vb de un oraș european dar treburile primăriei cine le face??? Luați taxe și aici nu vb taxa gunoi ci de impozitul pe proprietățile noastre
  • Sa munceasca si Domnul Chitac,cat muncesc majoritatea oamenilor pentru a se intretine,si sa vedem atunci daca ii mai ramane timp si de taiat iarba in jurul blocului!Pleaca ai vostri,vin ai nostri,si noi ramanem ca prosti!Imi este scarba de asemenea conducere! Luati exemplu Domnule Chitac,de la Domnul Boc!Mergeti si vizitati Clujul sau Oradea!
  • Atunci banii pe taxa de habitat, adică taxa pe gunoi, unde se duc?!? Banii din taxele și impozitele pe care noi, constănțenii le plătim, unde se duc?!? Atunci NU ma mai pune da plătesc eu nimic și mă voi gospodari singur!! Niște aberații mai mari ca acestea, NU am mai auzit / văzut până acum!!! Să vă fie rușine pentru că vă bateți joc de toți constănțenii, cu această atitudine sfidătoare!!
  • Ne poate spune primăria : pentru ce sunt folosiți banii pe care îi plătim la impozit. Dacă tot ne gospodari singuri, să scadă impozitul.
  • In 53 de ani nu am cazut o asemenea bataie de joc la adresa locuitorilor din Constanta....asemenea decizii si justificari ilogice care de multe ori frizeaza cu nebunia....de aceea ...ca in orice societate demicratica si capitalista orice societate, institutie daca nu performeaza trebhie bagata in insolventa si falimentata .. pentru a o.putea reabilita imdiat cu una profitabila, interesata....asadat cum noi Constantenii suntem o asociatie de proprietari (daca tot ne dau responsabilitati) ce ar fi daca am initia si am impune schimbarra din temelii a acestei adunaturi numite "cloaca administrativa clientelista Constanteana" (n.r. latinescul cloaca)
  • Articolul asta de lege e pe pricipiul “sa-i prostim pe prosti”. Problema nu este cu vegetatia care se afla “pana in trotuare sau alei”, pt ca acolo majoritatea blocurilor au pe cineva care are gradinita, flori, etc si oricum o ingrijeste.. ce facem cu boschetii care sunt in grija dvs, domnule primar incompetent si mai rau ca cei ce au fost?
  • O solutie : efectuarea acestui serviciu de catre persoanele care primesc ajutor social - pe principiul AJUTOR contra unui SERVICIU .....asa cum procedeaza mai toate orasele cu primari cu adevarat orientati catre comunitate. Solutii exista, totul este sa vrei sa le gasesti/vezi - mesaj pentru Primarie
  • Am doi copii mici. Cum as putea sa ies sa ma apuc sa tai ierburile din jurul blocului
  • Incepem sa.l regretam pe fostul primar. Am dorit schimbare, ne.am luat teapa.
  • Da, dacă sunt scutit de la plata impozitului pe durata mandatului primarului.
  • Eventual, sa ne asfaltam tot noi strazile.. 
  • Ar tr trebuii sa lasam conceptia asta "platim taxe" orice om intreg la cap si gospodar isi face curatenie, asa cum ne facem si noi la casa.
  • Eu cu bătaie lungă întrebarea asta... Nu suntem Japonia să ne cărăm gunoiul până acasă și să îl sortăm, noi suntem Romania unde unii își aruncă gunoiul de la etajul 4 sau îl lasă undeva în drum spre ghena de gunoi. Niște amenzi mai drastice care să se încheie și cu pușcărie dacă nu e plătită ar rezolva asta... Și după putem discuta despre tăierea buruienilor din fata blocului.
  • Total de acord! Cu condiția ca să primim în folosință terenul respectiv! Cu acte în regulă, așa cum retrocedează ei toate spațiile verzi din oraș.
  • Măcar sa pună la dispoziție administrațiilor fonduri pentru a lua echipamente si a-si angaja oameni. Ca asa o sa avem de plătit la întreținere…. Si sa fi anunțat de prin iarna sa poti întreține sau preveni creșterea excesivă… ca asa daca ne spune fix după ce a crescut Iarba de un metru…
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii