Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:51 18 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Sunteţi de acord cu introducerea unei taxe... de siguranţă în locul taxei de linişte?

ro

24 Oct, 2016 00:00 6630 Marime text


Eliminarea de către magistraţi a taxei de linişte - introdusă de municipalitate şi achitată de agenţii economici constănţeni de 15 ani - nu exclude posibilitatea apariţiei altor taxe speciale.
 
Pe considerentul că legislaţia în vigoare permite consiliilor locale să introducă taxe speciale cu destinaţie specială, primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, nu exclude posibilitatea promovării unei noi taxe. Numai că, de această dată, taxa, care va fi achitată tot de către agenţii economici, cel puţin într-o primă fază, şi al cărei cuantum va fi acelaşi cu cel al taxei de linişte, va avea o destinaţie certă - siguranţa cetăţeanului, după cum susţine Făgădău. Edilul-şef are în plan să implementeze, nu se ştie încă de când, un sistem centralizat de supraveghere video a municipiului Constanţa.
 
În acest context, cotidianul ZIUA de Constanţa lansează sondajul de opinie cu următoarea întrebare

Sondajul s-a incheiat pe data de 30 Octombrie 2016 Vă invităm să ne trimiteţi, într-un comentariu, părerea dumneavoastră şi, eventual, sugestii pentru reprezentanţii administraţiei publice locale pe această temă.

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Alexandru 26 Oct, 2016 12:27 In luna inanuarie va laudati cu investitii serioase, acum vreti taxe ,pentru ce domnule primar? nu aveti bani dar ati inceput cu schimbarea bordurilor (pe str. Burada),se toarna asfalt(str Tepes Voda) si raman denivelari in urma, receptii facute de noua directie.Luati exmplu de la orasele din vest..Constanta a ajuns o ruina!
  • Florin 25 Oct, 2016 19:34 Nu este nevoie de nici o taxa de liniste.Să desfiinteze Politia Locala pentru ca nu au nici un scop.Doar sa blocheze rotile masinilor asta este singura lor activitate,iar agentii de paza din intersectii la fel nu au nici un scop sunt platiti degeaba sau poate sunt alte interese cu anumite firme dr paza ex.Compress.
  • Laszlo 25 Oct, 2016 17:38 În traducere libera, înseamnă cam așa : se vopsește elefantul din culoarea roz în verde și este lăsat liber în același magazin de bibelouri. ..Adică se sugerează plata unei taxe suplimentare pentru ca cetățenii urbei să poată beneficia de un drept constituțional, adica obligatoriu și plătit deja din bani publici? !? În mod evident, propunerea nu poate avea o majoritate de susținători. Onorabili aleși ai cetății pot lua exemple din multe orașe din Ardeal, unde nu se admit astfel de taxe și unde este o preocupare permanentă pentru calitatea vieții. Deocamdată, în Constanța s-a pus umărul ca totul să arate ca un mare kitch. ..
  • EDEN 24 Oct, 2016 20:37 Cu ce ne-a ajutat "taxa de linişte"?Cersetori la intersecții,furturi din buzunare,spargeri,etc....Alt furt oficial din buzunarul firmelor.
  • Gabi 24 Oct, 2016 17:27 In ianuarie se lauda cu cel mai mare buget din istoria Constantei. Si ce sa vezi? Acelasi oras cenusiu. Mai sunt doua luni pana la finele anului si nu au facut nicio investitie serioasa. Suntem satui de minciuni.
  • Ion Iancu 24 Oct, 2016 13:34 !Aceasi hotie cu alta palarie ! Toti gandesc la fel ! Nu-i intereseaza decat sa fure din buzunarul contribuabilului .Nu stiu sa gospodareasca bugetul in folosul locuitorilor,eficient !Fie cat de mare bugetul , lor tot nu le ajunge !
  • anghel vasile 23 Oct, 2016 23:34 pe de o parte dragnea vrea să renunțe la 100 taxe,iar pe de altă parte se nasc alte taxe,de acelaș partid/primar