Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:09 18 01 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Sunteţi de acord cu desfiinţarea Poliţiei Locale?

ro

16 Dec, 2019 00:00 2848 Marime text

La Darabani, oraş din judeţul Botoşani, Consiliul Local a decis să desfiinţeze Poliţia Locală. Ultima şedinţă de Consiliu Local a aprobat reorganizarea aparatului de specialitate al primarului, dar şi organigrama şi statul de funcţii al personalului din cadrul Primăriei oraşului Darabani, care a inclus înfiinţarea şi reorganizarea unor compartimente, dar şi desfiinţarea Poliţiei Locale.


„În vederea eficientizării cheltuielilor administrative şi operativităţii aparatului de specialitate al primarului oraşului Darabani, deoarece o parte a personalului Poliţiei Locale Darabani, pentru funcţia şi autoritatea ce o deţin, nu se bucură de respectul cuvenit din partea cetăţenilor, datorită unor manifestări ale acestora din timpul serviciului cât şi în timpul liber care aduc atingere prestigiului autorităţii publice în care îşi desfăşoară activitatea, Serviciul Poliţie Locală se desfiinţează", se arată în raportul de aprobare al primarului Liviu Hrimiuc.


Mai mult, pe internet circulă şi o petiţie prin care se cere abrogarea Legii 155/2010, care conferă primărilor posibilitatea să înfiinţeze propria poliţie la nivel local. „Agenţii sunt luaţi din rândul cetăţenilor fără studii de specialitate şi avansaţi de la gardieni publici la organe competente. Aceştia abuzează în nenumărate rânduri de cetăţenii pe care ar trebui să îi apere, în ciuda faptului că sunt plătiţi din banii acestora. Preferăm să se mărească salariile poliţiştilor naţionali şi ale jandarmilor, nu să se înfiinţeze instituţii peste noapte care să abuzeze de noi, oamenii liberi. Ştim cu toţii că aceştia au fost înfiinţaţi pentru a servi politicienilor, şi nu cetăţenilor“, se spune în petiţie.


Poliţia Locală a fost înfiinţată în 2011, prin reorganizarea Poliţei comunitare, în scopul exercitării atribuţiilor privind apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, în următoarele domenii: ordinea şi liniştea publică, precum şi paza bunurilor; circulaţia pe drumurile publice; disciplină în construcţii şi afişajul stradal; protecţia mediului; activitatea comercială; evidenţa persoanelor.


În acest context, cotidianul ZIUA de Constanţa lansează sondajul de opinie cu întrebarea:
De asemenea, aşteptăm şi comentariile dvs. legate de tema sondajului propus.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Mihai 18 Dec, 2019 15:49 Stau numai in birouri si nu previn infractiuni. Vin numai dupa producerea infractiunilor si crimelor si atunci nu rezolva nimic. Exemplu recent: intr-un cartier mare de blocuri din Ploiesti de detoneaza de pe 15 decembrie 2019 intr-o veselie artificii care produc zgomot care se aude de la peste 500 de metri, in conditiile in care aceasta este infractiune. Ce credibilitate mai au romanii in politie, in general?
  • mishu 16 Dec, 2019 19:01 sa stim cat ii costa pe locuitorii contribuabili acesti analfabeti. masini,piese,combustibil,telefoane cu abonament nelimitat,salarii,tichete de masa si de vacanta,uniforme,ore suplimentare,etc...