Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:45 22 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Sunteţi de acord ca aprecierea profesorilor prin oferirea de cadouri la ocazii speciale să fie legalizată?

ro

06 Mar, 2017 00:00 9002 Marime text
Fiecare sărbătoare, fie Crăciun, fie Paşte, fie Ziua Femeii, sau sfârşitul anului şcolar înseamnă cheltuieli pentru părinţii care au copii la grădiniţă sau la şcoală, pentru că, de voie, de nevoie, dau bani pentru serbări şi pentru cadoul doamnei învăţătoare, educatoare sau diriginte care se ocupă de cei mici. De la cadouri simbolice, la daruri importante ca valoare, părinţii, organizaţi în asociaţii, strâng bani pentru a face gestul care s-a împământenit în cultura noastră.
 
Ştim cu toţii că nimeni nu impune, dar că aşa trebuie, că mereu sunt părinţi cu iniţiativă şi posibilităţi financiare care vor să arate că au de unde să ofere şi părinţi cu venituri mai modeste care fac eforturi să fie în rând cu lumea… Unii părinţi vor să obţină apreciere din partea cadrelor didactice pentru copiii lor, alţii se tem că, dacă nu cotizează la cadoul „doamnei“, ai lor copii se vor alege cu note mai mici sau tratamente diferenţiate, aşa că, an de an, cotizează la cadourile de sărbători.
 
Ziua Femeii bate la uşă, iar această perioadă pune din nou pe tapet subiectul colectării de bani pentru cadouri. În acest context, cotidianul ZIUA de Constanţa lansează următorul sondaj de opinie:
 

Sondaju s-a încheiat pe data de 12 Martie 2017

 
Vă rugăm să ne transmiteţi într-un comentariu ce sume s-au colectat la şcoala la care învaţă copilul dumneavoastră şi să ne precizaţi, de asemenea, şi numele unităţii respective de învăţământ!
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Catalin 08 Mar, 2017 12:33 Nu cred ca oferirea unui martisor sau a unui buchet de flori unei profesoare ar fi un capat de tara pt vreun parinte. e un gest de respect fata de munca depusa in educarea copiilor. In schimb cadourile scumpe ar cam fi o problema
  • ariana 07 Mar, 2017 23:04 Sunt cadru didactic si imi exprim dezacordul fata de aceste "obiceiuri". La scoala ne facem meseria cu daruire si pretuire pentru copiii pe care ii formam. Nu asteptam decat sa ii vedem ca invata, simtindu-ne impliniti prin realizarile lor!
  • Cadru 07 Mar, 2017 13:37 Sunt cadru didactic si parinte dar nu sunt de acord cu astfel de practici. Cadrele didactice sunt rasplatite prin rezultate si prin respectul elevilor.
  • Ana 07 Mar, 2017 11:20 Cu mare drag am oferit cadouri profesorilor, nu am strans sume mari de bani si a contribuit numai cine a dorit. Nu au fost solicitate cadourile, a fost bucuria copiiilor sa ofere un simbol de martisor.
  • Viorica 06 Mar, 2017 17:46 Mi se pare frumos sa oferim un mic dar persoanelor speciale din viata noastra. Nu o vad ca pe o obligatie, ci ca pe o forma de apreciere sa oferim dascalilor o atentie; si varianta strangerii de bani e mai avantajoasa. La scoala fiului meu s-au strans cate 100 lei si am oferit celor 13 profesoare un mic dar; la scoala nasei mele nu s-au strans bani,adica nasa a cumparat 15 buchete de flori a 30 lei/buc. Prefer varianta cu un cadou din partea clasei, astfel profesorul primeste aprecierea din partea tuturor copiilor, inclusiv a celor care nu pot/nu vor sa participe.
  • Nicolau 06 Mar, 2017 14:57 Sunt cadru didactic si nu sunt de acord cu aceste obiceiuri si nici cu legalizarea lor. Cel mai bine ar fi sa renuntam la oferirea de daruri. De multe ori le-am spus parintilor ca multumirea si respectul fata de cadrul didactic se arata prin colaborarea cu acesta, prin sprijinirea copilului in activatile scolare.
  • fara nume 06 Mar, 2017 14:27 Respectivele cadouri nu trebuie conditionate de nici una dintre parti. Profesorul nu trebuie sa-i defavorizeze pe elevii fara posibilitati materiale, dar nici sa-i favorizeze pe cei ai caror parinti isi permit cadouri.
  • cetateanul 2 06 Mar, 2017 13:55 Nu cred ca noi parintii avem obligatia sa-i sustinema financiar pe ''dascali'' , ei stiu ce salarii sunt in sistem, adica daca nu le convine de ce nu pleaca cum au plecat medicii? De ce sa ne luam de la gura copiilor nostri, sa le dam lor? Pai salariatii de azi au salarii majoritatea mai mici decat ale profesorilor!
  • CETATEANUL 06 Mar, 2017 09:24 Da,la salariile oferite cu atita ,,generozitate,, de catre guvernanti pt. ceea ce numim cu adevarat DASCAL,consider ca o atentie, fara obligatiile mentionate in articol, usor tendentioase, sunt cu adevarat legale. Mergeti o ora la scoala si concluzionati.