Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:15 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Respondeții sunt de acord cu prezentarea certificatului verde la restaurante, spectacole sau evenimente private

ro

27 Sep, 2021 00:00 2205 Marime text
 

Guvernul a aprobat saptamâna trecută, prin hotărâre de guvern, noi măsuri și restricții, care vizează în special persoanele nevaccinate. 

Astfel, certificatul verde Covid-19 care atestă vaccinarea, testarea sau trecerea prin boală a unei persoane va fi necesar în localitățile care au o incidență de infecții cu coronavirus între 3 și 6 la mia de locuitori pentru localuri, restaurante, evenimente publice și private, concerte, spectacole, piscine. Și copiii cu vârsta de peste 6 ani vor avea nevoie de certificatul verde pentru a merge cu părinții.
 
Persoanele fizice provenite din state ale căror autorități nu emit certificate digitale ale Uniunii Europene privind COVID-19 sau documente compatibile cu aceste certificate, fac dovada vaccinării, testării sau vindecării de infecția cu virusul SARS-CoV-2 prin intermediul unui document, pe suport de hârtie sau în format electronic emis de respectivul stat.
 
Hotărârea a intrat în vigoare luni, 20 septembrie.
 
În acest context, ZIUA de Constanța a lansat sondajul de opinie cu următoarea întrebare: Sunteți de acord cu obligativitatea certificatului verde la nunți, spectacole, restaurante etc. (în cazul incidenței peste 3 la mie)?
 
Respondenții au răspuns în proporție de 54% că sunt de acord cu prezentarea certificatului verde în timp ce 46% au votat NU.


 
Citește și:

Guvernul a aprobat noi măsuri de protecție sanitară



 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii