Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:45 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Respondenţii sunt pesimişti. Majoritatea dintre ei nu văd proiectul de restaurare a Cazinoului dus la bun sfârşit

ro

04 Mar, 2019 00:00 1809 Marime text
Într-un sondaj de opinie realizat de cotidianul ZIUA de Constanţa, am întrebat persoanele interesate de soarta Cazinoului din Constanţa dacă văd licitaţia care urmează să fie realizată în acest an dusă la bun sfârşit.
 
Peste 200 de persoane au răspuns la întrebare. 77% dintre participanţi au spus că nu văd un final fericit al acestui demers, iar doar 23% sunt optimişti cu privire la soarta Cazinoului din Constanţa. „Un calendar realist spune că licitaţia ar putea fi lansată undeva în luna mai anul acesta. Să sperăm că este ultima“, a transmis Decebal Făgădău într-o conferinţă de presă, în urmă cu aproape două săptămâni. Din această declaraţie reiese faptul că reabilitarea Cazinoului a dus la un scandal în jurul licitaţiilor şi contestatorilor care au blocat proiectul. Până la această dată, au fost organizate trei astfel de licitaţii de Compania Naţională de Investiţii, fără a avea un final fericit, totuşi. Primăria Municipiului Constanţa alocă 3 milioane de euro pentru proiect, iar CNI vine cu 20 de milioane de euro.
 
Constănţenii au oferit mai multe comentarii cu privire la acest subiect. Redăm aici câteva:
„Nu cred! Au mai fost astfel de... „tentative“....”
„Daca reuşesc să se înţeleagă ofertanţii, licitaţia va ajunge la final.”
„Cred că nu mai contează cine câştigă, numai să se apuce odată de treaba!!!!”
„Cel mai corect. Daţi un leu pentru Ateneu. Era gata de mult...”
„Reabilitat aşa cum a fost fostul Continental?”
„Ce să mai reabiliteze? Este o ruină... este mâncat tot de umezeala.... mă îndoiesc că ar mai putea fi salvat....”
„Numai dacă reconstruiesc cu roca vulcanică va fi ceva inedit, ce va dura ceva zeci de ani, aerul sărat, umezeala de pe malul mării macină treptat, aşa că arhitecţii şi constructorii ar trebui să se confrunte serios la ideea oferită”.
„Sunt două variante. Una dintre ele e că o să pună ăştia nişte condiţii idioate să poată câştiga doar cei pe care îi are Primăria în cărţi sau poate nu vor să câştige cineva şi să se aleagă praful de Cazino. Şi uite aşa mai au un teren de vânzare să mai scoată şi ei un ban, că doar le trebuie, duc lipsă”.

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Dinu 05 Mar, 2019 10:38 Bună ziua dragă Constanța. Aș vrea să te întreb dacă, cumva, se mai gândește cineva să renoveze și pasarela cu tobogane și ciupercă de la Cazinoul din Mamaia. Mergeam acolo în copilărie, cu părinții mei... Era minunat ^_^ Ultima oară am văzut acea construcție în 1992. Apoi n-am mai trecut prin Mamaia.