Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:51 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Respondenții sunt pesimiști cu privire la debutul sezonului estival. „Dar când a fost pregătit?”

ro

24 Apr, 2023 00:00 1035 Marime text
  • 87% dintre cei peste 230 de respondenți consider că litoralul nu va fi pregătit la data de 1 mai pentru întâmpinarea turiștilor
 
În luna aprilie, a fost publicată lista câștigătorilor licitației pentru sectoarele de plajă de pe litoral, fiind doar o parte din ele adjudecate. Au rămas astfel doar puțin peste două săptămâni ca cei declarați câștigători să facă pregătirile pentru turiștii care vor veni în minivacanța de 1 Mai pe litoralul românesc.
 
Administrația Națională „Apele Române” a publicat pe site care sunt ofertele câștigătoare pentru închiriere a suprafețelor de plajă cu destinație turistică ale Mării Negre pentru sezoanele estivale 2023-2024. Potrivit anunțului publicat pe site sunt 62 de câștigători care au închiriat un sector de plajă. 



Însă până vor fi emise certificatele de urbanism și restul documentelor necesare pentru amenajarea sectoarelor de plajă, se va mai scurge din termenul limită.


În acest context, cotidianul ZIUA de Constanța a lansat sondajul de opinie a cărui întrebare a fost: „Credeți că litoralul românesc va fi pregătit la data de 1 mai?”.
 
87% dintre cei peste 230 de respondenți consider că litoralul nu va fi pregătit la data de 1 mai pentru întâmpinarea turiștilor, doar 13% fiind optimiști.
 
Cititorii ne-au transmis și diverse impresii legate de acest subiect, pe care le redăm mai jos:
 
„ incerc de 3 zile sa sun undeva...cine strange gunoiul de pe plaja?in zona Malibu,in golf, de la furtuna ,este plin de sticle ,plastice.....toata lumea se plimba,pe langa ele...dar sa vina romanul cu un sac de plastic in buzunar....n ai sa vezi...am strans 3 saci de gunoaie ,sub privirile a 3 cupluri ,care isi faceau poze cu marea”
 
„Dar drumurile din Constanța vor fi ? Dar podurile de la Ovidiu și Năvodari ? Să ne spună cineva din M. Kogălniceanu cât stă zilnic la podul Ovidiu, pentru a merge la serviciu în Constanța și înapoi. Poate citesc și turiștii asta și se mai gândesc la vacanța de 1 mai pe litoral”
 
„Cine vrea să vină,vine chiar dacă va trebui să fie inarmat cu multă răbdare si portofelul putin mai dotat!”
 
„ Slabe speranțe”
 
„ Intrebarea este: Dar când a fost pregătit?”
 
„Dacă se apucă azi de treabă și se va lucra în ritmul cunoscut foarte bine de constănțeni, da, pot să spun că vor termina până pe 1 Mai 2075!”
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii