Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:45 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Puteri sporite pentru poliţişti! Peste 60% dintre participanţii la sondaj sunt mulţumiţi de aceste schimbări

ro

06 Jan, 2020 00:00 4243 Marime text

ZIUA de Constanţa a derulat, în perioada 6 – 12 ianuarie, un sondaj de opinie pe tema modificărilor şi completării unor acte normative din domeniul ordinii şi siguranţei publice.


Pe scurt, este vorba despre Legea numărul 192/2019, care prevede, printre altele, o sancţionare mai drastică a celor care-şi deranjează vecinii în mod constant prin prestarea diverselor activităţi. De asemenea, printre schimbări se află şi dreptul poliţiştilor de a pătrunde, în orice mod, într-o locuinţă sau într-un spaţiu delimitat ce aparţine ori este folosit de o persoană fizică sau juridică, fără consimţământul acesteia sau al reprezentatului legal.


Revenind la sondaj, 66% dintre participanţi s-au declarat mulţumiţi de aceste schimbări. Asta în timp ce 34% dintre respondenţi au precizat că nu sunt de acord cu schimbările aduse actelor normative din domeniul ordinii şi siguranţei publice.





Legea numărul 192/2019 mai prevede sancţionarea mult mai dură a refuzului de a oferi informaţii pentru stabilirea identităţii.


Articolul 35 din legea menţionată se modifică şi va avea următorul cuprins: „Art.35.– (1) Se interzice folosirea cătuşelor sau a altor mijloace de imobilizare, a armelor albe sau a armelor de foc, precum şi a mijloacelor prevăzute la art.3212 împotriva femeilor cu semne vizibile de sarcină, persoanelor cu semne vizibile ale unei dizabilităţi şi copiilor, cu excepţia cazurilor în care aceştia înfăptuiesc un atac armat sau în grup, care pune în pericol viaţa sau integritatea corporală a uneia ori mai multor persoane. (2) Poliţistul este obligat să permită persoanei, aflate în spaţiul public, împotriva căreia sunt folosite cătuşe sau alte mijloace de imobilizare, să adopte măsuri adecvate pentru acoperirea feţei şi a mijloacelor de imobilizare”.

 
Citeşte şi
 
A fost promulgată legea! Cum se va efectua legitimarea persoanelor şi când se poate folosi forţa (document)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Anonim 06 Jan, 2020 00:06 Ar trebui că poliția să fie mai promptă ,nu să îmi zică mie să mă mut din casa mea daca nu îmi convine că mă deranjează seara de seara vecinii de deasupra.Aseara am avut un conflict cu dânșii și nu au binevoit nici măcar sa urce la cei de deasupra macar sa vadă cate persoane sunt.Ce să zic,am ajuns sa fac pe detectivul sa vad cate persoane au ieșit la 4 dimineață din acel apartament. 9 persoane frate,dintr-un apartament cu 2 camere