Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:57 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Peste jumătate dintre participanţii la sondaj sunt de acord cu interzicerea sălilor de jocuri de noroc în Constanţa

ro

08 Apr, 2019 00:00 1593 Marime text
Cotidianul ZIUA de Constanţa a vrut să afle, printr-un sondaj de opinie, părerea cititorilor cu privire la interzicerea jocurilor de noroc. În acest context, după modelul primarului din Voluntari, am întrebat cititorii dacă ar fi de acord cu interzicerea lor. Interesul a fost mare: aproape 1.500 de persoane au răspuns la întrebarea „Aţi dori să fie interzise sălile de jocuri de noroc la Constanţa?”.
 
Dacă la scurt timp de la lansarea sondajului aproape 90% dintre oameni au răspuns cu „Da”, iată că, după o săptămână, procentajul arată aşa: 55% sunt de acord cu interzicerea sălilor de jocuri de noroc, în timp ce 45% sunt contra.
 
Redăm mai jos comentariile respondenţilor:
„Păi jocurile, casele de pariuri, farmaciile şi firmele de pază reprezintă 80% din economia urbei. Vreţi să intrăm în faliment?”
„Sunt destui care muncesc pentru deţinătorii de aparate de joc... hai să-i lăsăm in continuare sa muncească pentru dânşii”.
„Le interzicem la Constanţa şi se vor aproba pentru folosire în incinta penitenciarelor”.
„Copiii noştri cresc în jurul lor. Era bine să fie câteva într-o zonă mai limitată, dar aşa în cartier să ai 7 de genul e cam trist”.
„E un paradox. Când interzici, amplifici, întăreşti. As vrea să dispară, dar să nu avem experienţa prohibiţiei”.
„Daca aduc bani la buget, sa rămână! Nu te obligă nimeni sa joci”.
„Sunt cămătari cu acte ăştia care deţin aşa ceva!!!”
„Nu se vor interzice niciodată, la câţi bani pompează la bugetul de stat, din taxe, impozite şi licenţe. Pana la urmă, nu te obligă nimeni să joci, te duci de bunăvoie şi nesilit de nimeni”.
„Nu, aş dori să le facă taxele mai mari + taxa pe câştig”.
„Daaa, au distrus destine, nu trebuie să punem banii deasupra oamenilor”.
„Îmi este absolut indiferent, nu am intrat niciodată într-un astfel de loc, pentru mine sunt ca inexistente”.

Primarul Florentin Pandele din localitatea Voluntari, judeţul Ilfov, a anunţat că a iniţiat procedura în acest sens, fiind deja aprobată iniţiativa de Consiliul Local din localitate. Soţul Gabrielei Firea mai are de aşteptat aprobarea MAI, iar acest referendum va avea loc. Dacă o astfel de iniţiativă ar fi lansată şi la Constanţa, asta ar însemna că sute de săli de jocuri vor fi închise. La o populaţie de nici 300.000 de constănţeni, există un aparat de tip slot machine la fiecare 151 de locuitori din municipiu. Cele peste 200 de săli de jocuri din oraş, inclusiv pariuri sportive, reprezintă imaginea clară că oamenii îşi încearcă şansele pentru a-şi mări sumele din buzunar.

În municipiul Constanţa funcţionează în prezent, potrivit răspunsului oficial datat 21 noiembrie 2018, 1.967 de mijloace de joc tip slot-machine clasa A şi aparate electronice atribuitoare de câştiguri cu risc limitat, exploatate în 218 spaţii (săli dedicate de slot machine sau agenţii de pariuri) cu autorizaţii de exploatare valabile acordate de Comitetul de Supraveghere al ONJN. Activitatea de jocuri de noroc tip loto, joc tradiţional se desfăşoară în 20 de agenţii proprii care aparţin de Compania Naţională „Loteria Română” SA.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii