Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:44 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Opt din zece persoane cred că Poliţia Locală trebuie desfiinţată - „Nu îşi justifică existenţa în cadrul comunităţii“

ro

21 Jun, 2016 00:00 9909 Marime text
De curând, pe un site de specialitate a fost lansată o petiţie prin care se cere desfiinţarea Poliţiei Locale. Petiţia a adunat deja aproape 10.000 de semnături de la cei care consideră această instituţie inutilă.
 
„Adunăm semnături pentru desfiinţarea Poliţiei Locale, care funcţionează ca o poliţie comunistă. Nu au nicio pregătire. Avem Poliţie, nu mai avem nevoie de mafia primarilor care adună bani din aşa-zise parcări ilegale şi ridicări auto“, se mai arată în petiţia mai sus precizată.
 
În acest context, cotidianul ZIUA de Constanţa a lansat o provocare cititorilor noştri, printr-un sondaj de opinie cu întrebarea: 

Peste 1.000 de persoane au dat curs sondajului nostru, iar cei mai mulţi - 79% - consideră că ar fi oportună desfiinţarea acestei instituţii. Doar 21% dintre respondenţi cred că Poliţia Locală are un rol benefic.
Iată şi câteva argumente pe care le-au oferit cititorii noştri, cu menţiunea că ortografia aparţine celor care au postat.
 
„Desigur, exista pareri pro si contra. Logic, a calculat cineva cate unitati de paza si cat personal exista, cel putin pe raza orasului? Politia rutiera, politia comunitara, politia locala, jandarmeria, plus acele fara numar societati de paza, (exemplu Zip Escort si altele asemenea)... Desigur, toate trebuie platite. Cunoaste cineva, amanuntit, clauzele de functionare a fiecarei unitati, pe cine deserveste si cine este in spate? Banii, oricum, stim cu toti, se aduna de la cetateni. Este perfect in siguranta localitatea, in toate colturile ei, datorita politiei locale?“, a spus George, într-un comentariu pe site-ul ZIUA de Constanţa.
 
„Nu isi justifica existenta in cadrul comunitatii. Exceptand «caracatitele», ce alta activitate mai au?!!“, consideră Toma, în timp ce Nick spune: „Au atribuții precum disciplina in constructii - total nepregatiți pentru acest domeniu si cu un comportament derizoriu.“
 
Mai incisiv, Enache e de părere că „sunt niste lipitori si slugi ale primariilor“, iar Costy nu crede că Poliţia Locală ajută cu ceva cetăţenii. Iată ce ne spune cineva „din sistem“: „In 2017 vor mai angaja aproape 200 de oameni pentru Politia Locala, care necesita mariri de impozite pentru cheltuieli sau vor fi trimisi sa dea amenzi din orice gainarie ca sa faca bani de salarii. Oricum, vor trai pe spatele populatiei. Salariul unui politist local sare de 2.600 de lei minim. Iar un sef serviciu ia aproape 4.000 de lei plus masina la scara. Oare nu se sesizeaza nimeni pentru banul public cheltuit in interes personal????“.
 
Iată ce părere au cititorii de pe Facebook:
 
Adrian Gtt: „Toti romanasii carora nu le place sa respecte legea, ca ei sunt mai deosebiti, cred ei, au semnat petitia.“
 
Apostol Sever Ciprian: „Sunt de acord!“
 
Pascu Florin: „Sunt de acord.”
 
Mimi Teodorescu: „Nu. Nu. Nu. Nu.“
 
Marian Petec: „Intrebare… Ce rol au cei de la Politia Locala?“
 
Ucu Lazar: „NU sunt de acord... trebuie alesi oameni competenti... daca au gresit, abuzuri etc. Sa raspunda chiar penal... amenda... zile de arest... in felul acesta se pot autoeduca“.
 
Szabolcs Szalai: „Daaaaaaa! Bani publici aruncati, i-ar putea investi primariile in altceva mai de folos.“
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Crin Eduard 28 Jun, 2016 22:02 Stiti ca la aceste persoane li sa da NORMA DE HRANA ?? Si castigul lor salarial e dublu fata de un muncitor care trage la saiba . Iau 22 milioane lei bani in mana pe luna .............