Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:57 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie. Mii de gânduri şi sute de mesaje 90 la sută dintre respondenţi cred că poliţiştii care lucrează în teren merită salarii mai mari

ro

09 Oct, 2017 00:00 8618 Marime text
Cotidianul ZIUA de Constanţa a derulat, în perioada 2 - 8 octombrie, un sondaj de opinie cu întrebarea „Consideraţi că poliţiştii care lucrează în teren ar trebui să primească salarii mai mari decât cei care fac muncă de birou?“.
 
90% dintre cei care au participat la sondaj sunt de părere că cei ce lucrează în stradă merită să primească bani mai mulţi decât cei care stau în birouri. Asta în timp ce 10% nu sunt acord cu această măsură financiară.
 
În mediul online, sondajul a adunat sute de comentarii. Redăm, în continuare, câteva dintre opiniile celor care au participat la sondaj:
 
Adrian: „Mai încap dubii?“
 
Dan: „Aşa ar fi corect, dar, din păcate, nu se va pune în aplicare“.
 
Livia: „Categoric! Fără niciun dubiu. Îşi riscă vieţile zilnic, sunt batjocoriţi, umiliţi. Deci? Ar putea totuşi cineva să-mi spună câţi bani valorează viaţa unui om? Nu există acea sumă de bani, viaţa omului nu poate fi evaluată în bani. Categoric! Salarii mai mari pentru ei!“
 
Teo: „Niciodată nu se va întâmpla acest lucru, deoarece cei din Birouri sunt cei deştepţi“.
 
Florea: „Coeficienţii de ierarhizare trebuie să fie cei mai mari în operativ!“
 
Ion: „Da! Aşa ar fi corect. Cel care lucrează în stradă are grupa 1 de muncă, ca şi cel de la resurse umane, ba mai mult, cel din stradă este plătit ca agent 1, iar cel de la resurse umane este pe funcţia de agent principal“.
 
Petrica: „Oricum o sa vedeţi că instituţia «Poliţie» va fi dizolvată. O să se înfiinţeze o altfel de poliţie, cum ar fi: Poliţia proprie a politicienilor ori a edililor locali“.
 
Gică: „Mai încape discuţie? Sigur că da“.
 
Virgil: „Pe parlamentarii corupţi niciodată nu-i interesează de cei care apără statul de drept“.
 
Silviu: „Sunt super de acord, dar degeaba... ne bagă cineva în seamă?“
 
Cătălin: „Asta este o prostie, care duce la conflictul operativ vs logistic“.
 
Ionel: „Nu se va schimba nimic. Cine este la birou are salariul mare, condiţii excelente, multiple facilităţi! În stradă… salariu mic, austeritate“.
 
Marius: „Da! Clar! Cei din stradă duc greul şi pe caniculă, şi pe frig, ploaie ori ninsoare, fără pauză de masă, cu nenumărate riscuri şi ameninţări! Merită chiar dublat salariul! Cei de la birou nici uniformă nu poartă, sunt ca la cinema!“
 
Gheorghe: „Din păcate, cei care mor de tineri sunt cei din stradă. Ei nu au aer condiţionat vara şi căldură iarna. Deci, merită un salariu mai mare decât cei de la birou“.
 
Nelu: „Când trăieşti în stradă mai mult decât în familie, chiar trebuie o remuneraţie pe măsură!“
 
Victor: „Şi pentru cei care lucrează în birou nu-i o fericire, tot stres şi alte afecţiuni profesionale“.
 
Costy: „Cum să nu primească mai mulţi bani cei care stau în frig şi se luptă cu toţi nenorociţii, decât cei care stau la mânecă scurtă şi se joacă pe calculatoare?“
 
Pavel: „Nu! Dar echitabil! Simplu, comandantul poliţiei care coordonează toată munca din instituţie şi răspunde pentru toţi, eu sincer nu-l văd cu fluierul de gât dirijând la semafor când se ia curentul!“
 
Adrian: „Categoric da! Oricât s-ar mări salariile pentru cei din stradă, vă garantez că n-o să se înghesuie nimeni la bani mai mulţi, dar şi muncă pe măsură. Tot mai bine e la birou, o cafeluţă, o mâncărică, o bârfă şi s-a terminat programul. Plus că prinzi toate şedinţele din timpul programului, nu ca «prostimea» care după schimbul 3 se trezeşte la 10 că la 10.30 e şedinţă. Plus multe alte avantaje ale vmuncii» de birou“.
 
George: „Atunci când marii comandanţi vor fi în stradă cel puţin patru ore, dar nu pentru a controla activitatea şi pentru a constata şi ei ceva, salariul de poliţist va fi mai mare, dar nu o să vedem comisar în stradă, comisar la furturi etc“.
 
Costi: „Aici problema este puţin discutabilă! Ar fi corect ca cei care lucrează efectiv în stradă să fie remuneraţi mai mult decât cei/cele care (…) pe la birouri, sub protecţia incontestabilă a celor care i-au numit acolo şi care au avantaje în acest sens (…), dar nu ar fi corect faţă de poliţiştii care efectiv fac cercetare penală, care nu se face în stradă, ci la birou. Nu putem neglija poliţiştii de la compartimentele de judiciar, criminalistică, crimă organizată, cercetări penale, care, în afara de munca din birouri, îşi petrec zeci şi sute de ore şi în teren pentru documentarea activităţii infracţionale a suspecţilor! Cred că cei care ar trebui cel mai puţin plătiţi ar fi şefii, comandanţii, pentru că aceştia, în afară de a scrie nişte rezoluţii, de cele mai ori tâmpite, pe actele aduse la sediile poliţiilor, nu fac nimic altceva decât să participe la nişte şedinţe aşa-zis operative, complet ineficiente, ba dimpotrivă, de cele mai multe ori, distructive. Majoritatea stau şi privesc la televizoarele performante achiziţionate pe sprânceană, fac bilete la LOTO sau la pariuri sportive, aceste activităţi reprezentând cea mai importantă activitate a lor. Mai ales dacă sunt şefi de circa 10-15-20 de ani, habar nu mai au cum se prinde un infractor sau cum se mai cercetează un asemenea specimen. Se mulţumesc doar la a adresa acuze interminabile subordonaţilor, lucru pe care îl poate face orice idiot de pe stradă, fără a fi în stare să ofere soluţii pertinente în cadrul activităţilor de prindere şi cercetare a infractorilor, ei fiind de fapt cei care culeg de fiecare dată laurii succeselor subordonaţilor! Cu aceasta vreau să spun un singur lucru: ruşine tuturor subordonaţilor care îi pupă în (…) pe şefi, indiferent de rangul acestora, ruşine sistemului care acceptă astfel de oameni, care nu sunt puţini la nivel naţional, şi ruşine nouă că acceptam minciunile care ne intoxică zi de zi cu privire la realizările remarcabile ale unor indivizi cu astfel de funcţii, realizări care sunt meritorii celor din linia a doua, subordonaţilor! Bravos, MAI!“
 
Ioan: „Da! Poliţistul care lucrează direct cu cetăţeanul şi are rezultate să fie plătit mai bine“.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii