Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:08 16 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Este mersul la cumpărături un risc în această perioadă?

ro

18 Jan, 2021 00:00 1900 Marime text
  • Specialiştii ne sfătuiesc să ne facem cumpărăturile online dacă putem, să plătim cu cardul şi să îi spunem curierului să ne lase pachetul la uşă.
Poate fi mersul la cumpărături unul dintre momentele în care ne putem îmbolnăvi?

Cotidianul ZIUA de Constanța lansează sondajul de opinie, pentru a afla părerea cititorilor vizavi de mersul la cumpărături în această perioadă, cu întrebarea: “Este mersul la cumpărături un risc în această perioadă”?

Când plecam din casă avem nevoie de două lucruri esenţiale: masca şi o pereche mănuşi - pentru a împiedica răspândirea virusului.

Când ajungem la supermarket e foarte bines ă folosim soluţia dezinfectantă de la intrare chiar dacă purtăm mănuşi şi nu ne atingem fața! Şi cu toate că purtăm masca, este esențial să păstrăm distanţa de cel puţin doi metri faţă de cei din jur şi să nu ne înghesuim.

De preferat este să aveţi o listă de cumpărături cu cele necsare şi să folosiţi cât mai puţin telefonul mobil sau alte obiecte personale.

Totodată, specialiştii ne sfătuiesc să ne facem cumpărăturile online dacă putem, să plătim cu cardul şi să îi spunem curierului să ne lase pachetul la uşă.

Oricum ar fi resimțită, dependența de cumpărături se înscrie în aceleași caracterisitici ca oricare alta formă de adicție. Însă, și acest aspect este schimbat, la fel ca și multe altele, de această pandemie de coronavirus.Citește și:

Coșul minim de consum va determina salariul minim. Cât era valoarea sa în urmă cu un an
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii