Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:19 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Credeți că Farul va juca pe noul stadion din Constanța începând din anul 2024?

ro

08 Aug, 2022 00:00 4267 Marime text

 Actualul stadion „Gheorghe Hagi“ din Constanța
  • La ultima ședință a Consiliului Local Municipal Constanța, a fost aprobată predarea către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții CNI SA, a amplasamentului, domeniu public, situat în strada Primăverii din municipiul Constanța, dar a fost aprobată și documentaţia tehnico-economică pentru investiţia de construire a noului stadion din Constanța.
 
Echipa de fotbal Farul Constanța, suporterii și susținătorii „marinarilor“ așteaptă cu nerăbdare să se ridice noul stadion din municipiul de la malul mării.
 
În acest moment, formația de pe litoral joacă la Ovidiu, pe arena principală a complexului sportiv al Academiei Hagi, care are 4.500 de locuri. Noul stadion de fotbal din Constanța, care este prevăzut a se ridica pe locul actualei arene, din strada Primăverii, va avea o capacitate de 18.000 de locuri, cu toate funcțiunile necesare încadrării în categoria IV UEFA.
 
La ultima ședință a Consiliului Local Municipal Constanța, a fost aprobată predarea către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții CNI SA, a amplasamentului, domeniu public, situat în strada Primăverii din municipiul Constanța, aflat în proprietatea UAT municipiul Constanța, în suprafață de 88.276 de metri pătrați (suprafață măsurată), respectiv 85.000 de metri pătrați (din acte), în vederea și pe perioada realizării de către CNI SA a obiectivului de investiții „Construire stadion «Gheorghe Hagi», strada Primăverii nr. 2-11, municipiul Constanța“. De asemenea, a fost aprobată documentaţia tehnico-economică pentru investiţia de construire a noului stadion din Constanța.
 
În mai multe rânduri, Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Farului, și-a exprimat speranța că echipa constănțeană va putea juca pe noua arena cu începere din anul 2024.
 
„Sunt discuții avansate, pe plan local autoritatea locală își dorește. Toți constănțenii așteptăm să se facă cât mai repede stadionul. La București e deschidere și sperăm să se aprobe cât mai repede și să se înceapă construcția, astfel încât în 2024 să avem arena și să putem juca acolo. Cel puțin așa o văd eu, sunt optimist. Încercăm să fie așa, iar peste doi ani să putem intra pe noul stadion“, declara Hagi, în luna mai a acestui an.
 


 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța
 
Citește și:
 
De când va juca echipa pe noul stadion?
Gică Hagi - „Clubul Farul trebuie dus la nivelul cel mai înalt de performanță“ (VIDEO)

 
Cât va costa noul stadion din Constanța vs arenele construite de Compania Națională de Investiții? (DOCUMENTE) 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii