Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:49 15 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Constănţenii susţin construirea unei biobaze moderne în municipiu şi strângerea câinilor din cartiere!

ro

26 Sep, 2016 00:00 2021 Marime text
87% dintre participanţii la sondajul de opinie lansat de cotidianul ZIUA de Constanţa apreciază că este nevoie de o biobază modernă în municipiu, care să rezolve şi problema câinilor maidanezi din cartiere ce şi-au făcut apariţia în număr relativ mare în ultimele săptămâni. 10% dintre constănţeni nu consideră necesară biobaza, iar alţi 3% nu ştiu dacă această investiţie ar rezolva problema câinilor comunitari. 

Punctele de vedere ale cititorilor

Cititorii care au participat la sondaj ne-au lăsat şi comentarii. Majoritatea sunt de părere că animalele fără stăpân au nevoie de o şansă la viaţă decentă, iar autorităţile să respecte drepturile animalelor.

Georgeta spune că este nevoie de un adăpost pentru câinii comunitari, dar nu de un „lagăr”.

Lucy avertizează asupra aceluiaşi pericol, biobaza să nu devină lagăr pentru animale „mai exact, un metru pătrat la 50 cățeluși şi să-şi facă nevoile acolo, nu se mănânce între ei de foame”.

Sondajul s-a încheiat pe data de 25 Septembrie 2016
Carmen 
este mult mai radicală şi spune că: „Copil să fiu şi tot nu mai cred în minciunile «aleşilor» din ţara asta! Mai ales că urmează, curând, alte alegeri... Ce înseamnă «biobaza modernă» în concepţia lor? Chiar îşi permit să cheltuiască suficient ca să fie ceva demn de toată aprecierea?”
 
Rozi crede că ar trebui „să se construiască adăpost unde pot să vină iubitorii de animale să le aducă de mâncare, dar să nu se facă un alt centru al hingherilor”.
 
Sorin: „Am crezut că în Constanța este construit un adăpost când mă uit ce declara primarul în ianuarie, februarie, martie și înainte de campanie (aprilie ). Acum este jumătatea lui septembrie și ne lăudăm că peste şase luni...!!!! iar unii (activiști)…”
 
Vă reamintim că peste 60.600 de oameni din întreaga lume au semnat o petiţie prin care îi cer primarului oraşului Constanţa, Decebal Făgădău, să oprească uciderea inutilă a câinilor fără stăpân din municipiu şi să construiască o biobază modernă. Strângerea de semnături s-a făcut de reprezentanţii organizaţiei pentru protecţia animalelor „Save the Dogs”. Reprezentanţii ONG-ului, alături de cei de la World Animal Protection, au mers la Primăria Constanţa, unde au purtat o discuţie cu viceprimarul Dumitru Babu. Activiştii au cerut introducerea unei strategii umane de control al populaţiei canine din municipiu.

În cadrul discuţiei, viceprimarul Dumitru Babu a promis să dezvolte un program de gestionare a populaţiei canine. Acesta va include: dezvoltarea şi implementarea unui regulament local având un departament special în cadrul municipalităţii, o campanie de sterilizare gratuită pentru câinii cu stăpân, promovarea informaţiilor despre microcipare în rândul cetăţenilor Constantei, prelungirea perioadei actuale de păstrare a unui câine în adăpost înaintea eutanasierii de la 14 la cel puţin 30 de zile şi redeschiderea adăpostului public în şase luni, cu introducerea unui program de adopţii.

Ti-a placut articolul?

Comentarii