Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:56 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Certificatul verde, necesar la restaurante, spectacole, evenimente private sau locuri de joacă. Sunteți de acord?

ro

20 Sep, 2021 00:00 2511 Marime text

 
  • Guvernul a aprobat vineri, prin hotărâre de guvern, noi măsuri și restricții, care vizează în special persoanele nevaccinate. 

Astfel, certificatul verde Covid-19 care atestă vaccinarea, testarea sau trecerea prin boală a unei persoane va fi necesar în localitățile care au o incidență de infecții cu coronavirus între 3 și 6 la mia de locuitori pentru localuri, restaurante, evenimente publice și private, concerte, spectacole, piscine. Și copiii cu vârsta de peste 6 ani vor avea nevoie de certificatul verde pentru a merge cu părinții.

Persoanele fizice provenite din state ale căror autorități nu emit certificate digitale ale Uniunii Europene privind COVID-19 sau documente compatibile cu aceste certificate, fac dovada vaccinării, testării sau vindecării de infecția cu virusul SARS-CoV-2 prin intermediul unui document, pe suport de hârtie sau în format electronic emis de respectivul stat.

Hotărârea intră în vigoare luni, 20 septembrie.

În contextul celor mai sus precizate, ZIUA de Constanța lansează un sondaj de opinie cu următoarea întrebare:

Sunteți de acord cu obligativitatea certificatului verde la nunți, spectacole, restaurante etc. (în cazul incidenței peste 3 la mie)? 

De asemenea, așteptăm întrebările și comentariile dumneavoastră legate de această temă, cu respectarea unui limbaj decent, și pe adresa redacției tomis@ziuact.ro și pe pagina de Facebook ZIUA de Constanța.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii