Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:45 03 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Ce veţi face în prima zi după ridicarea restricţiilor impuse de ordonanțele militare? (galerie foto)

ro

11 May, 2020 00:00 2553 Marime text

Ministerul de Interne a publicat un set de propuneri de relaxare pe data de 15 mai, restricțiilor impuse de ordonanţele militare, în care sunt prevăzute în continuare condiții pentru deplasarea în interiorul țării și suspendarea zborurilor și circulația trenurilor internaționale.
 
Propunerile Ministerului de Interne completează setul de recomandări lansate de Ministerul Sănătății. Documentul Ministerului de Interne prevede că zborurile și transportul feroviar pe rute internaționale rămân suspendate. Cu alte cuvinte, granițele rămân închise, în continuare fiind permise doar transporturile de asistență umanitară, cele care aduc materiale de protecție și materiale sanitare. Circulația în afara localităților este permisă pentru asistență medicală care nu poate fi amânată, activități recreativ-sportive individuale (ciclism, drumeții, alpinism, vânătoare, pescuit) - doar în grup de 3 persoane -, participare la evenimente de familie, cu număr limitat de persoane, pentru cumpărare, întreținere și obținere ITP pentru mașini. În interiorul localităților se poate circula în frup de maximum trei persoane care nu fac parte din aceeași familie. Nu există nicio mențiune referitoare la menținerea sau nu a declarațiilor pe proprie răspundere.
 
Se deschid parcurile, dar nu și locurile de joacă. Se redeschid muzeele și expozițiile, nu există precizări despre sălile de teatru și de concerte. Mall-urile și restaurantele rămân închise și după 15 mai. În cazul centrelor comerciale este permisă însă activitatea desfășurată de operatorii economici care au accesul asigurat direct din exteriorul incintei și este întreruptă comunicarea cu restul complexului. În cazul restaurantelor este permisă organizarea activităților de preparare a hranei, cât și de comercializare a produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice, care nu presupun rămânerea clienților în spațiile destinate acestui scop, precum cele de tip „drive-in“, „room-service“, livrare la client, take-away. Regimul amenzilor nu face obiectul propunerilor Ministerului de Interne lansate în dezbatere publică, însă sunt menținute metodele de coerciție pentru cei care nu respectă regimul carantinei și izolării.
 
Cotidianul ZIUA de Constanţa lansează sondajul de opinie cu întrebarea:   


Așteptăm argumentele dumneavoastră în secțiunea de comentarii sau pe pagina de Facebook a cotidianului ZIUA de Constanța.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Stefan 11 May, 2020 13:35 Lumea tot cu gandul la ei,la distractie. Mergeti frate si ajutati un om,mergeti la o biserica. Ca poate tie ti a fost bine,altii poate n au avut ce sa manance. Suntem in al 12 lea ceas. Incet,incet Biblia se implineste.
  • raszvan 10 May, 2020 21:46 am sa incerc sa ma intorc acasa , dupa 6 luni in sua