Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:01 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Aţi crezut că veţi fi notificat prin RO-ALERT la cutremurul de duminică dimineaţă?

ro

29 Oct, 2018 00:00 2321 Marime text
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a precizat că Sistemul RO-ALERT nu difuzează notificări în cazul seismelor, anterior declanşării acestora. Precizarea a venit în contextul în care mai multe persoane s-au plâns că nu au primit nicio alertă pe telefon prin noul sistem, îndelung testat în urmă cu câteva săptămâni.
 
Pentru crearea portalului web şi a sistemului de avertizare, au fost alocate şase milioane de euro. Acest lucru a fost unul dintre motivele pentru care oamenii nu înţeleg de ce vor primi alerte în legătură cu evenimentele meteorologice extreme, dar nu şi cu seismele. Pe paginile de socializare, valurile de critici au continuat după producerea cutremurului.
 
Pe data de 28 octombrie, la ora 3:38, un seism de 5.6 magnitudine pe scara Richter s-a produs în zona seismică Vrancea, la o adâncime de 150 km. Cutremurul a fost resimţit atât în Bucureşti, cât şi la malul mării.
 
Portalul www.ro-alert.ro, dedicat informării populaţiei privind sistemul de avertizare-alarmare în situaţii de urgenţă, a fost lansat de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) din Ministerul Afacerilor Interne în data de 15 septembrie.
 
În acest context, cotidianul ZIUA de Constanţa lansează sondajul de opinie cu întrebarea:
 De asemenea, vă rugăm să ne transmiteţi, într-un comentariu, părerea dumneavoastră cu privire la subiectul propus.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • maria 29 Oct, 2018 07:59 Doamne!,lumea e de o prostie crunta. A explicat Arafat de o mie de ori ca aplicatia respectiva nu se refera la avertizare. De geaba stau toata ziua cu ochii in telefoane ca tot nu pricep nimic.E jale cu intelectul.