Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:02 26 04 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie 80 la sută dintre respondenţi cred că este oportună dotarea poliţiştilor din trafic cu camere video

ro

20 Nov, 2017 00:00 774 Marime text
În perioada 13 noiembrie - 19 noiembrie, cotidianul ZIUA de Constanţa a derulat un sondaj de opinie pe tema dotării poliţiştilor din trafic cu camere video.
 
Întrebarea sondajului a fost următoarea: „Credeţi că este oportună dotarea poliţiştilor din trafic cu camere video?“
 
80% dintre cei care au participat la sondaj au răspuns afirmativ la întrebare. Asta în timp ce 6% cred că nu este oportună dotarea poliţiştilor din trafic cu camere video. În continuare, 14% dintre respondenţi cred că momentan sunt alte probleme de rezolvat în sistem.
 
Iată şi câteva dintre opiniile celor care au votat:
 
Ion G. - „Ei sunt cei mai în măsura să o spună“.
 
Enache G. - „Nu! Sunt probleme mult mai delicate şi mai urgente care trebuie reglementate. Asta e praf în ochi. E vreun sponsor de partid care trebuie să bage pe piaţă nişte camere cu adaos de 400%“.
 
Alex - „Este o măsură bună şi pentru poliţist, şi persoanele/evenimentele cu care poliţistul intră în contact. Un mijloc de protecţie si veridic în a proba evenimente/fapte“.
 
Ion - „Ar fi o soluţie pentru descurajarea demenţilor de bani gata de a produce evenimente tragice, dar ar trebui coroborată și cu montarea de camere de supraveghere trafic pe principalele artere și intersecții și sancționarea contravențională a celor care comit erori fără a fi opriți - cu excepția celor care comit fapte, accidente grave de domeniul penalului. Procesul-verbal de contravenţie transmis la domiciliu prin Serviciul de Taxe şi Impozite, iar neachitarea acestuia să ducă automat la suspendarea dreptului de a conduce pe 30 de zile. Echipamentul folosit de agenții de la rutieră să fie conectat la internet, astfel va putea fi urmărit în timp real și ar putea fi eliminate posibilitățile de corupere a acestora. În rest, să auzim de bine“.
 
Anghel - „Da! Este o idee foarte bună. Toți polițiștii care acționează în teren obligatoriu să fie dotați cu astfel de aparate. Sa se vadă comportamentul celor controlați în trafic și să nu mai existe suspiciuni că polițiștii îi opresc abuziv în trafic“.

Ti-a placut articolul?

Comentarii