Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:40 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie 74% dintre respondenți nu sunt de acord cu privatizarea Portului Constanța

ro

08 Mar, 2021 00:00 1494 Marime text
  • Recent, premierul Florin Cîțu a declarat că a fost adoptat un proiect de lege prin care se abrogă prevederile Legii 173/2020, referitoare la interzicerea, pe o perioadă de doi ani, a vânzării participaţiilor deţinute de stat la companii.

În perioada 01-08 martie 2021, cotidianul ZIUA de Constanța a derulat un sondaj de opinie pe tema presupusei privatizări a Portului Constanța - cel mai mare port maritim din România și al patrulea ca marime din Europa.
 
În perioada mai sus amintită, cititorii ZIUA de Constanța au putut să răspundă cu DA sau NU la întrebarea: Sunteți de acord cu privatizarea Portului Constanța?
 
26 % dintre respondenți sunt de acord cu privatizarea Portului Constanța.
 
Asta în timp ce 74 % dintre cei care au participat la sondaj nu sunt de acord cu o astfel procedură.
 
Recent, premierul Florin Cîțu a declarat că a fost adoptat un proiect de lege prin care se abrogă prevederile Legii 173/2020, referitoare la interzicerea, pe o perioadă de doi ani, a vânzării participaţiilor deţinute de stat la companii.
 
„A fost aprobat un proiect de lege foarte mult aşteptat, în special, de partea puternică a economiei, de economia privată, proiect de lege care, atunci când a apărut, a creat foarte multă rumoare şi neîncredere în România, proiect de lege care a fost aprobat de opoziţia de atunci, o lege care a fost aprobată atunci în Parlamentul României, proiectul de lege de acum abrogă acea lege care suspenda un lucru firesc pentru o economie de piaţă, dreptul companiilor din România, celor unde statul este acţionar majoritar, să acceseze fonduri din sectorul privat, să fie capitalizate cu fonduri din sectorul privat. Astăzi reparăm această nedreptate (...). Din primul moment am spus că vom abroga această lege în momentul în care vom prelua guvernarea şi astăzi în şedinţa de guvern a fost aprobat un proiect de lege care abrogă Legea 173 din 2020, privind unele măsuri pentru protejarea intereselor naţionale în activitatea economică“, a declarat Florin Cîţu, la Palatul Victoria, la finalul şedinţei de Guvern, potrivit agerpres.ro. Printre obiectivele vizate de acest proiect de lege se află și Portul Constanța.
 
Citește și
 
Un convoi de barje a lovit, în drum spre Constanța, protecția porții de avarie de la Ecluza Porțile de Fier 1

Constănțeanul supărat
Locuitorii de pe bulevardul Ferdinand din Constanța, speriați. „Nu mai putem să respirăm”


 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii