Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:14 16 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Majoritatea participanţilor la sondajul lansat de ZIUA de Constanţa consideră oportune modificările OUG privind circulaţia pe drumurile publice din România

ro

28 May, 2018 00:00 290 Marime text

O serie de prevederi care modifică şi completează Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 195 din 2002 privind circulaţia pe drumurile publice din România au intrat în vigoare din 20 mai.
 
Printre noutăţi se numără suspendarea înmatriculării, care reprezintă o operaţiune administrativă ce constă în interzicerea temporară a dreptului de a pune în circulaţie şi a utiliza un vehicul pe drumurile publice. Conform legii, va fi aplicată suspendarea de drept a înmatriculării vehiculului pentru care inspecţia tehnică periodică nu este valabilă. În cazul depistării în trafic a unui vehicul a cărui inspecţie tehnică periodică a expirat, pe lângă sancţiunea contravenţională principală, vor fi reţinute şi certificatul de înmatriculare, şi plăcuţele cu numărul de înregistrare şi se va elibera dovadă fără drept de circulaţie. Suspendarea de drept a înmatriculării încetează la data la care vehiculul trece o nouă inspecţie tehnică periodică.
 
De asemenea, suspendarea înmatriculării se aplică şi în cazul în care noul proprietar nu a solicitat autorităţii competente transcrierea transmiterii dreptului de proprietate în 90 de zile de la data dobândirii dreptului de proprietate asupra vehiculului. Suspendarea încetează la data transcrierii transmiterii dreptului de proprietate. Conducerea unui vehicul a cărui înmatriculare este suspendată constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 9 la 20 de puncte-amendă.
 
În acest context, cotidianul ZIUA de Constanţa a lansat sondajul de opinie cu întrebarea „Consideraţi oportune modificările ordonanţei de urgenţă privind circulaţia pe drumurile publice din România?“. La sondaj au participat 122 de persoane. Dintre acestea, 64% au răspuns afirmativ, iar 36% - negativ

Ti-a placut articolul?

Comentarii