Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:05 13 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Foarte de acord. Aşa ar trebui în toată ţara“ Ce cred constănţenii despre acţiunile de control realizate pe litoral de Horia Constantinescu, şeful CJCP Constanţa

ro

04 Sep, 2017 00:00 1791 Marime text
Zeci de unităţi de alimentaţie publică de pe litoral au fost amendate, alte câteva zeci au fost închise, zeci de agenţi economici au fost sancţionaţi. Toate au avut loc în această vară, în urma controalelor executate de comisarii din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Constanţa, în frunte cu Horia Constantinescu, comisar-şef adjunct.
 
Cotidianul ZIUA de Constanţa a relatat în mai multe ediţii rezultatele controalelor efectuate pe litoral de comisarii CJPC Constanţa. În urma zecilor de deficienţe constatate, au fost aplicate sancţiuni, amenzi de sute de lei, iar activitatea unor restaurante, terase, fast food-uri, pizzerii a fost suspendată până la remedierea celor constatate.

Sondajul s-a incheiat pe data de 3 Septembrie2017 

În acest context, cotidianul ZIUA de Constanţa a lansat sondajul de opinie cu următoarea întrebare: „Sunteţi de acord cu acţiunile de control realizate în forţă pe litoral de Horia Constantinescu, şeful CJCP Constanţa?“ La sondaj au participat 553 de cititori. Dintre aceştia, 90% au declarat că sunt de acord cu acţiunile de control realizate în forţă pe litoral de Horia Constantinescu, şeful CJCP Constanţa. Ceilalţi 10% au răspuns negativ.

„Din păcate, cei amendaţi îşi reiau obiceiurile imediat“

Mai mult, participanţii la sondaj ne-au împărtăşit şi părerea lor privind acţiunile de control realizate pe litoral de Horia Constantinescu, şeful CJCP Constanţa. „De acord, dar nu se vede efectul, este din ce în ce mai rău...“, crede Titi B. „Ce jalnică a ajuns România, ne minunăm şi facem puţin can-can de acţiunile unuia care tocmai cu asta se ocupă, nimic mai mult. Nu e ca şi cum acest om este gardian la primărie, dar face şi el o faptă bună demascând infecţiile din restaurantele constănţene. Atâta show pentru ce? Interese ascunse? Din păcate, vezi un om bun şi corect mai rar ca dinozaurii!“, susţine Alexandru D.
 
„Foarte de acord. Aşa ar trebui în toată ţara. Bravo lui că ne scapă de toţi ăştia care vor doar să facă bani pe spatele nostru“, a declarat Luminiţa B. „Da. Din păcate, cei amendaţi îşi reiau obiceiurile imediat după plecarea controlului“, crede Lucian C. „Probabil vrea să fie primar şi dumnealui în viitorul apropiat“, a scris Petre N. „Foarte bine face. Să le dărâme și clădirea, să nu mai aibă unde să reînceapă focarul“, a punctat Nicu P. „Da. Şi să se ducă iar şi iar şi să-i amendeze, să închidă focarele de infecție. Cineva trebuia sa înceapă sa facă puţină ordine. Numai să se mențină“, a comentat Florinela A. „Da. Dar şi la restaurantele clientelei politice“, crede Mihai M. „Nu sunt realizate în forță. Nu suntem obișnuiți cu normalul“, e de părere Elena C. „Ar trebui să se ocupe şi de carmangeriile din Constanţa, şi de marketuri“, menţionează Georgeta M. „Ar trebui să-l clonăm pe Horia! Oare nu mai sunt oameni ca el? Îi admir curajul şi totodată îmi este teamă pentru el“, este de părere Vio J. „Eu i-aș pune pe ei să mănânce mizeriile alea“, a transmis Cornelia C.

 „Şi pe vremea lui Ceauşescu se făceau controale inopinate“

„Iarna vând cartofi în piaţă şi vara se profilează pe alimentaţie publică“, ne-a spus Doru A. „Bineînțeles, dar slăbuţe. Şi pe vremea lui Ceaușescu se făceau controale inopinate, că se prețuia sănătatea celor de lângă noi. Acum nu, dacă de la intrarea-n ţară a unor produse dubioase... Cui îi pasă de noi? Ne dă de gândit nu numai modul de preparare de depozitare, ci şi cel de desfacere. Mai nou: mâncam pe trotuar, pe alei, locuri improprii de servit masa, chiar așa de flamanzi am ajuns?“, punctează Georgeta D.
 
„Bineînţeles. Aşa poate nu îşi mai bat joc de oameni, cei care fac mâncare pentru cei care le trec pragul restaurantelor. Ţineţi-o tot aşa! Daţi-le amenzi, închideţi terase şi restaurante“, a comentat Aurelia A. „Prea mult spectacol. Urmăreşte vizibilitate publică şi exagerează în tot ce face“, susţine Nicolae M. „Dacă fac control şi găsesc multe produse în neregulă, să le închidă şi să nu le mai dea voie să vândă“, ne-a scris Arcadas.
 
„Mult mai drastic ar trebui. Unele din ele ar fi trebuit demolate, la ce s-a găsit acolo. Numai aşa se stârpeşte răul din alimentaţia publică. Vrem să ne îmbolnăvim, să mâncăm o ciorbică de văcuţă făcută la chiuvetă şi şniţele peste care şi-au întins picioruşele nişte gândăcei de toate neamurile să mănâncă şi gura noastră o chiftea din carne de dinozaur că atât de veche este şi tot aşa...“, a scris Eugen P. „Astfel de controale să se facă nu doar în sezonul estival, ci până când acei comercianţi vor fi puşi la punct. O renumită cofetărie avea coloranţi expiraţi de 16 ani“, este de părere Tina N.
 
„Da, dar fără a de ţine cont de culoarea politică“, crede Aurelia M. „Da, controale făcute cât mai des şi pe neanunţate!“, a menţionat Zanfira I. „Avem nevoie de astfel de conducători. Comerţul nostru lasă de dorit şi, din păcate, sunt foarte multe interese la mijloc, care ne provoacă mult rău nouă, cumpărătorilor!“, a subliniat Ştefan M. „Da. Şi celor care sunt găsiţi în neregulă să li se închidă afacerile, că nu vă mai săturaţi de furat şi bătut joc de turişti!“, a comentat Wiki T. „Eu i-aş pune pe patroni să mănânce carnea cu viermi în faţa noastră împreună cu familiile lor“, ne-a scris Metin C.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii