Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:46 28 11 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fanii FC Viitorul nu cred că FCSB ar avea câştig de cauză la TAS „Hagi a câştigat campionatul. Restul e cancan!“

ro

22 May, 2017 00:00 2895 Marime text
FC Viitorul, echipa lui Gică Hagi, a primit medaliile, tricourile şi trofeul cuvenite campionilor Ligii 1, însă FCSB, a doua clasată, nu este mulţumită cu ierarhia finală şi, prin vocea patronului Gigi Becali, a anunţat că va contesta la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) regulamentul din România şi, implicit, justeţea acordării titlului de campioană echipei constănţene.
 
FC Viitorul şi FCSB au totalizat la finele campionatului acelaşi număr de puncte, 44, iar trupa lui Hagi a avut câştig de cauză graţie rezultatelor directe mai bune din play-off, Liga Profesionistă de Fotbal argumentând că aceasta este prevederea regulamentară după care se departajează două echipe aflate la final la egalitate de puncte.
 
FCSB susţine însă că, într-o asemenea situaţie, contează toate partidele directe dintr-un sezon (atât din sezonul regulat, cât şi din play-off), capitol la care echipa lui Gigi Becali e în avantaj şi, prin urmare, ea trebuie să fie încoronată campioană.
 
În acest context, ZIUA de Constanţa a lansat sondajul de opinie cu întrebarea: „Credeţi că FCSB ar avea câştig de cauză la TAS, în cazul contestării titlului de campioană al FC Viitorul?“. Au participat 565 de persoane, iar 74% dintre ele nu cred că eventualul demers al FCSB ar avea şanse de izbândă. 26% dintre respondenţi sunt de părere că TAS i-ar da dreptate FCSB.
 
Iată câteva dintre comentarii:
„Hagi a câştigat campionatul şi suntem mândri de el şi de băieţii lui. Restul e cancan!“
 
„Dacă se vrea compararea tuturor meciurilor directe, atunci să rămână punctajul din prima fază, nu înjumătăţit.“
 
„Nu credeţi că fotbalul se joacă în teren, cu arbitraj corect, ca orice sport, că nu fostele glorii joacă în teren (felicitări pentru cel ce a fost fotbalistul Hagi), ca împăcarea cu Hagi nu se face oferindu-i campionatul? Apoi, într-o ţară în care politicul a hotărât şi cine este preşedinte la FRF şi la Ligă, numai sport nu se mai numeşte fotbalul!“
 
„Şi Steaua, şi Viitorul sunt echipe româneşti. Viitorul a demonstrat că un mare fotbalist a reuşit prin muncă şi talent să dea României o echipă tânără, valoroasă, care să ne reprezinte în elita fotbalului european. Cum ar fi ca acest artist al balonului şi aceşti tineri fotbalişti să fie descalificaţi… chiar că ar fi o «treabă românească»…“

 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Ti-a placut articolul?

Comentarii