Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:51 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DICTIONAR NORMATIV AL LIMBII ROMANE ORTOGRAFIC, ORTOEPIC, MORFOLOGIC SI PRACTIC - Ioana Vintila-Radulescu

ro

16 Nov, 2012 00:00 2354 Marime text

pravalia.jpgDIN este un alt fel de dictionar decat toate celelalte. Acest dictionar nu este nou in sensul ca s-ar fi schimbat in vreun fel normele cuprinse in DOOM2. Dimpotriva, DIN, realizat de Ioana Vintila-Radulescu, coordonatoarea dictionarului academic, este fidel acestuia. Dictionarul CORINT are insa o organizare relativ diferita, uneori mai apropiata de obisnuintele practicii scolare, si cuprinde unele corectiuni si o serie de adaosuri. Dictionarul include informatii care nu se regasesc in alte dictionare, incepand cu indicarea integrala a despartirii posibile la capat de rand a fiecarui cuvant si continuand cu distinctia intre verbele personale si cele impersonale s.a.

In lista de cuvinte au fost dispuse tabele si inserturi care prezinta, la locul alfabetic al termenului in cauza, diverse aspecte si probleme ale ortografiei romanesti. Dictionarul cuprinde numeroase detalii cu privire la scrierea unor nume proprii romanesti si straine. Sunt incluse de asemenea referiri la legislatia sau la standardele cu incidenta asupra diverselor probleme legate de scriere, unele recomandari privind scrisul la calculator s.a.

Aceste elemente si multe altele fac din prezenta lucrare nu numai o opera de consultat in caz de dubiu, ci chiar o lectura profitabila sub multe aspecte si, de multe ori, de-a dreptul pasionanta.

Acad. Marius Sala,Institutul de Lingvistica „Iorgu Iordan - Al. Rosetti" Bucuresti

Sursa:grupulcorint.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii