Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:40 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mai mulți bani pentru performanță Pentru stimularea excelenței, Ministerul Educaţiei a propus majorarea premiilor pentru elevii olimpici

ro

29 Apr, 2022 00:00 1215 Marime text

 
  • Meritele elevilor cu performanțe deosebite la învățătură și la concursurile pe discipline vor putea fi recunoscute cu premii mai mari, finanțate prin bugetul Ministerului Educaţiei. 
 
Pe site-ul oficial al Ministerului Educației, a fost recent publicat un proiect de Ordonanță de Urgență care vizează modificarea și completarea Legii educației naționale nr. 1/2011, referitoare la cuantumul premiilor pentru elevii cu rezultate notabile la concursurile școlare.
Proiectul propune ca elevii care obțin locul I la olimpiadele naționale să primească premii în valoare de 1.000 de lei, iar locul II să fie recompensat cu 700 de lei.

Modificările legii privind majorarea cuantumului stimulentelor financiare pentru elevii merituoși, sunt fundamentate într-o notă mai amplă, din care aflăm:
Se completează art. 57, cu următoarele propuneri de cuantumuri:

- pentru premiul I - 1000 de lei;

- pentru premiul al-II -lea - 700 de lei;

- pentru premiul al- III-lea - 500 de lei;

- pentru mențiuni - 300 de lei."

Se completează art. 82, astfel încât elevii de la cursurile cu frecvență din învățământul preuniversitar particular să beneficieze de bursă de performanță.

Se complează art. 111, stabilindu-se un cuantum de 200 de lei/zi/participant pentru finanţarea organizării olimpiadelor naționale școlare.
Finanțarea se va face de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Educaţiei. 
 
Citește și: Olimpiada Națională de Matematică Oraș gazdă al competiției naționale, Constanța a avut nouă reprezentanți printre micii matematicieni ajunși în top
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii