Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:49 13 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fetita mea

ro

18 Dec, 2009 03:18 1543 Marime text

vali2-150x150.jpgIn sfarsit, pot sa ma dau mare cu fetita mea: Valentina Ene. Este o printesa de 11 ani pe care n-am putut sa o intalnesc pana astazi si din pacate nu este chiar copilul meu, asa cum v-am spus si toata lumea m-a luat la intrebari: cu cine? cand? de ce acum? etc . Valentina va fi copilul meu doar pentru o luna in urma campaniei umanitare BCR Sperante, program demarat pentru a-i ajuta pe copiii saraci dar talentanti. In acest proiect au fost implicati 10 bloggeri. Fiecare a infiat virtual un copil (intr-un singur caz au fost luati trei de un singur blogger) si incerca sa fie un parinte pe masura talentului celor care au intregistrat un minunat CD cu 12 melodii alaturi de Loredana Groza. Prin cumpararea CD-ului, noi ii putem ajuta sa-si poata continua educatia. Dar haideti sa va povestesc mai multe fetita mea si intalnirea de azi. Am avut ceva emotii, dar Valentina mi le-a spulberat de la primul zambet.

vali1-150x150.jpgOra 10.00. Bunica ei m-a sunat sa-mi spuna ca au ajuns de la Sinesti si-mi pot vedea fetita la sediul BCR din Bulevardul Timisoara. Am plecat spre locul de intalnire c-un taxi rabalgit de credeam ca nu o sa mai ajung. Putin agitat, am sudat trei tigari. Ehe, cand a aparut Valentina ca o printesa cu aripi m-a facut fericit doar cu un zambet. O vedeti si voi in fotografie ca este superba.

Am decis sa mergem la Mall Plaza, unde ne-am distrat la masa si la cumparaturi, ca vorba aia un parinte trebuie sa fie Mos Craciun. Exact cum Simona Tache s-a decis sa infieze o micuta care-i seamana, asa si eu am avut noroc de Valetina. Mananca putin ca mine, evident ca era sa dea placinta pe ea, tot ca mine – doar ca eu chiar ma patez, si este mofturoasa la cumparaturi. Nu prea avea chef ca nu stia ce vrea. De fapt, stia…dar dorea multe si nu stia ce sa-i ceara mosului. Nici eu ce sa-i iau pentru ca habar n-aveam ce ii place. Si bine am facut ca nu m-am grabit. E mofturoasa si totodata timida.

vali3-150x150.jpgIntr-un final am ajuns intr-un magazin unde o domnisoara foarte draguta incearca sa o convinga sa aleaga x sau y produs, pana cand Valentina i-a spus transant – dupa ce a refuzat cateva oferte – ca ea vrea ceva “mai de domnisoara”. M-a facut sa rad ca nu stiam ce inseamna mai de domnisoara. Am inteles cand si-a luat o rochie cocheta, dar cu o linie clasica. Ii sta ca turnata, dar n-am apucat sa-i fac o poza ca imediat s-a schimbat. Avea gandul la altceva: sa ajunga acasa si sa se joace cu prietenele ei. Cum? Sa vorbeasca si danseze la poarta. Pe ce muzica? “Cant eu”, mi-a spus micuta zambind strengareste.

eu-si-vali-150x150.jpgIn pauza de cumparaturi, Valentina mi-a spus ca vrea sa cante si sa danseze, dar ca este decisa sa faca Facultatea de Drept si apoi de Limbi Straine.  M-am gandit imediat cum va reusi sa le faca pe toate, chiar daca este cea mai buna din clasa si este constiincioasa fara sa fie impinsa de la spate. Mi-am amintit cat castiga parintii ei: 1.300 de lei. Si la fel ca ea sunt multi alti copii talentati. Eu sunt convins ca ea va reusi pentru ca este optimista, puternica si decisa in ceea ce face. Apoi mai suntem noi, cei care putem sa le intindem o mana de ajutor celor care au nevoie acum de ea. Pana la urma, ei reprezinta viitorul nostru.

Contul in care se pot face donatii: RO18RNCB0071011434790048, Deschis
la BCR, Titular Salvati Copiii.


PS La finalul intalnirii, am avut un singur regret: ca nu este intr-adevar copilul meu.

In continuare aveti prezentarea ei, facuta de initiatorii campaniei.



“BCR Sperante

Valentina Ene, 11 ani

valentina-ene-150x150.jpgValentina s-a nascut in comuna Sintesti, judetul Ilfov. Visul ei este sa isi urmeze pasiunea de a canta, dar situatia materiala a familiei nu  ii permite sa isi dezvolte aptitudinile muzicale deosebite.  Singurul ei sprijin a fost invatatoarea, care a sustinut-o  sa isi cultive talentul pe care si l-a descoperit inca de la  varsta de doi ani. Pentru parintii sai – tatal este muncitor  necalificat,  iar mama  ingrijitoare  -  educatia  Valentinei  si  a  surorii  ei  necesita  sacrificii  financiare  si  de  timp  carora le fac fata cu greu. Cu toate acestea, Valentina isi  pastreaza cu optimism visul de a deveni cantareata, iar  premiile pe care le-a obtinut la concursurile scolare ii dau  increderea ca ceea ce isi doreste poate deveni realitate. In  cadrul albumului BCR Sperante, Valentina interpreteaza  piesa “Copilarie”. Muzica si text: Dorica Buzdugan.

Ultima piesa a albumului este realizata cu participarea deosebita a unei invitate  de marca: Loredana. Artista a acceptat propunerea noastra de a canta alaturi  de  toti copiii  talentati, participanti  la programul BCR Sperante:  Lacramioara,  Stefana,  Alexandra,  Valentina,  Alexandra,  Georgiana,  Olivia,  Catalin,  Elvira, Timeea, Mircea, Florin, Emanuel, Maricica,  Iancu, Razvan si  Ionut. Impreuna ei  interpreteaza piesa “Voi canta”. Muzica: George Natsis, text: M. Fugaru”.

Sursa: reportervirtual.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii