Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:44 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Afaceri made in România. Şpagă la nivel înalt (4) Elan şi „asfaltangiii" de la Shapir

ro

27 Sep, 2010 13:10 1649 Marime text

elan_schwarzenberg_masina_ford_t_10.jpgSite-ul http://www.reportervirtual.ro/ a publicat cea de-a patra parte a dezvăluirilor despre Elan Schwartzenberg. După ce a vorbit despre primarul Radu Mazăre şi despre partenerul său de afaceri, Ionuţ Barbu, fostul soţ al Mihaelei Rădulescu discută acum despre firma Shapir, cea care se ocupă cu asfaltările în Constanţa. Menţionăm că întregul text prezentat mai jos este preluat de pe http://www.reportervirtual.ro/

Elan Schwartzenberg: „Deci, trebuie să pui jumate din bani acum, cu mine, 40 am pus, acum trebuie să pui 50 şi mai ai încă 50, după ce te aşează ăla pe scaun. Dar după asta trebuie să te implici împreună cu mine pe ce ştii tu. 1, ca să nu am discuţii, 2 pentru că chiar te poţi implica în toată povestea asta. La Constanţa se asfaltează un an jumate. Ăla dă un procent din banii pe care îi are. În ziua în care a luat banii, mă sună la 9 dimineaţa, Elane mi-au intrat banii? Nu ţi-i dau! Şi asfaltul care s-a pus, nu îl iei nici cu macaraua. S-a asfaltat din martie anul trecut, o vară caniculară şi o iarnă grea. Parcă e turnat din bronz. Numai că cu israelienii, zece la sută e mult. Ridică mâna. Trei la sută, uite contractul cu ei. Orice companie nu stă în faţă cu israelienii. Nu spui trei milioane şi iei cinci acasă. Altă chestie, dacă ai vreun pont pe care crezi că-l pot rezolva eu, băi Elan, un teren. Eu am o relaţie foarte specială cu Băsescu ăsta, pe care n-o ştie nimeni. Deci, dacă ai pont s-ar putea 1 să o pot rezolva, 2 să pot să-ţi dau constructorul, nişte firme cu care să poţi ieşi în faţă.

Mi-a mai intrat o firmă acum, unii care au 60 la sută din energia din Israel. Ei mai au o şmecherie, fac malluri pe bandă rulantă, operează malluri, blocuri. Când i-ai pus hârtia în faţă, domnule prim-ministru, domnule primar, vă solicit, am dori o investiţie... eu am relaţia să propun aşa ceva la cel mai înalt nivel şi să semneze un greucean pe care nici pe ăla să nu-l poată ataca cineva. Poate putem ca unu din comandanţii voştri supremi, Iliescu, Năstase sau cine-o fi, să vină aici sau să-l aduc acolo, să rezolve un act, ce au ei nevoie.

Netanyahu (Benjamin Netanyahu) a rezolvat pe loc. Daţi-ne un cont, să vă transferam mâine cinci milioane, mâine, pe cuvânt de onoare al lui Elan. Doamna ambasador are un cocktail la ea acasă. Foarte private. Bă, tu eşti conştient că a doua seară, după cocktail, Netanyahu a stat la mine până la 4 dimineaţa, bă tu eşti conştient de asta? Frate-su e un super tâlhar, a făcut o carte din scrisorile lui din armată către mamă, tată, iubită şi a făcut o carte. Netanyahu a fost premier, a fost ministru de Finanţe, el devine anu' ăsta premier. Din informaţiile pe care le am, până la sfârşitul anului, devine iar premier. Aaron, gata, se face rocada. (...). Bătrânu, un escroc, ce vrei, e unu dintre cei mai brilianţi oameni ai ţării. Bobby e un tip deştept, care are multă şcoală, dar dacă îl laşi singur aici nu ştie să ceara o cafea. Ştii genul ăla de copil care-i crud. Nu ştie. El nu e în stare să facă ceva cu B1, în schimb, GCP-u (George Constantin Păunescu) e briliant".

Sursa: http://www.reportervirtual.ro/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii