Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:37 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sergiu Bahaian, prosper om de afaceri (Video)

ro

17 Jan, 2010 23:18 2567 Marime text

Propus spre arestarea de procurorii DIICOT Ialomiţa, Sergiu Băhăian, persoana la comanda căreia susţine că ar fi acţionat Valentin Şlepac, suspectul crimelor în serie de la Constanţa, pare să fie, în continuare, un prosper om de afaceri. În prezent, acesta este acţionar al Sevmark 95 SRL.

Firma a fost preluată de la Petrişor Zaharie, Georgeta Zaharie şi Virgil-Ioan Zaharie, în urma schimbării noilor acţionari devenind Sergiu Băhăian, cu 45%, Ioan Zaharie, cu 10% şi Nicolae Duţă, cu 45%. Odată cu cooptarea lui Băhăian, în firmă nu a fost schimbat, însă şi administratorul, acesta rămânând Ioan Zaharie. Ceea ce s-a schimbat totuşi a fost sediul social al firmei, de pe strada Luica, din Bucureşti, pe strada Stănişoara, tot în Capitală, dar şi domeniul principal de activitate, care a devenit „recuperarea deşeurilor şi resturilor metalice reciclabile", deşi înainte era „întreţinerea şi repararea autovehiculelor", care a devenit domeniu secundar. Totodată, obiectul de activitate al societăţii a fost completat cu mai multe activităţi, respectiv, „recuperarea deşeurilor şi resturilor nemetalice reciclabile", „comerţ cu ridicata cu cereale, seminţe şi furaje", „comerţ cu ridicata cu material lemnos şi de construcţii", „comerţ cu ridicata cu deşeuri şi resturi" şi, respectiv, „comerţ cu ridicata cu alte produse". La rândul său, Vali Corina Băhăian, soţia suspectului, este asociată în Valcor Prodeximp SRL şi Diva di Velto Pro SRL. Revenind la Sergiu Băhăian şi la firmele prin intermediul cărora oamenii legii susţin că împreună cu Valentin Şlepac ar fi cauzat un prejudiciu de circa 800.000 de euro, este de menţionat că unul dintre complicii lui Băhăian pare să fi fost Ionuţ Aurelian Spiţă. Totuşi, nu este exclus ca, la acest moment, Spiţă să fi fost de asemenea, asasinat.

Spiţă, următorul pe listă

Deosebit de interesant în acest sens este faptul că, la momentul la care poliţiştii au descoperit iniţial în Dunăre cadavrul lui Lucian Cernat (unul dintre oamenii pe care Şlepac susţine că i-a eliminat la iniţiativa lui Băhăian), acesta avea în buzunar buletinul lui Spiţă. În acest context, oamenii legii au crezut că Cernat era, de fapt, Spiţă, dar bunica celui din urmă a lămurit încurcătura, afirmând că trupul neînsufleţit găsit în Dunăre nu-i aparţine nepotului său, care este plecat în Spania, să muncească. Totuşi, nu este de trecut cu vederea faptul că, potrivit datelor obţinute de anchetatori până în acest moment, Băhăian obişnuia să se „descotorosească" de foştii săi parteneri de afaceri, deveniţi incomozi, prin intermediul lui Valentin Şlepac şi al lui Adrian Grigoraş. De o soartă similară este posibil să fi avut parte şi Spiţă, cu atât mai mult cu cât Emilian Leonte, o altă victimă, a fost descoperită în Canalul Dunăre - Marea Neagră, deşi ultima persoană care o văzuse în viaţă afirmase că l-a condus pe Leonte la Gara de Nord, căci acesta urma să plece să muncească în Germania. Revenind la legătura de afaceri dintre Ionuţ Spiţă şi Sergiu Băhăian, trebuie menţionat că, pe 2 august 2006, acesta din urmă s-a retras din SC D&D Distribution COM SRL Bucureşti şi i-a cedat acţiunile sale lui Spiţă. În urma noii distribuiri a acţiunilor, Ionuţ Spiţă deţinea 5% din firmă, devenind totodată şi administrator, în timp ce restul de 95% îi aparţinea lui Dan Negureanu. Însă aceasta nu este singura firmă în care au fost asociaţi cei trei, Băhăian, Spiţă şi Negureanu. Tot în 2006, împreună cu Băhăian şi cu acelaşi Negureanu, Spiţă a preluat SC Gimatex SRL Dridu, reuşind să cauzeze un prejudiciu de peste 30 de miliarde de lei vechi. Dată fiind „fişa" lui Băhăian şi sfârşitul tragic de care au avut parte foştii săi asociaţi, este puţin probabil ca, la acest moment, Spiţă să fie ascuns pe undeva, bucurându-se de banii obţinuţi în urma înşelăciunilor. Revenind la prosperul afacerist care pare să fie Sergiu Băhăian, nu este de trecut cu vederea nici faptul că, încă de când se afla în închisoare, ispăşind primele condamnări pentru înşelăciune, acesta a încercat să-şi asigure un viitor înfloritor, tot prin intermediul societăţilor comerciale. O parte din firmele menite să-l salveze pe Băhăian de sărăcie erau GOSSIP Prodcom SRL, în care asociaţi erau Laura Petrov, Raul Taborschi şi Florin Munteanu, VIPAS '95 Exim SRL, al cărui asociat unic era Alexandru Paraschiv, fost poliţist, SIDONA Impex SRL, ai cărui asociaţi erau Laura Petrov, Alexandru Paraschiv şi Vasilica Paraschiv, LUCHERIG Design SRL, al cărei asociat unic era Laura Petrov. În acelaşi capitol se încadrează STIBIG SRL, ce-i avea ca asociaţi pe Raul Taborschi, Veronica Bularda şi alte trei persoane, dar şi AVEMAR SRL Constanţa, unde director general era Virgil Cacioianu.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii