Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:34 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum a ajuns clanul lui Bahaian si la Silistea?

ro

06 Feb, 2010 14:26 3714 Marime text
baha_des.jpgDouă cazuri aflate în atenţia poliţiştilor seamănă izbitor cu modul de operare al acoliţilor lui Băhăian
Caracatiţa pusă la cale de acoliţii lui Băhăian pare să aibă ramificaţii peste tot în judeţul Constanţa. O vizită pe site-ul vrăjitorul.eu este suficientă pentru a găsi o advărată încrengătură de societăţi comerciale, pasate de la unul la altul, şi ajunse, într-un final, la oameni săraci care s-au trezit şi îngopaţi în datorii. La Siliştea, am descoperit două cazuri care poartă amprenta grupului infracţional, însă, spre deosebire de cazurile de la Măgura, cei înşelaţi au fost lăsaţi de izbelişte şi nu aveau habar în ce intră.
Familia Gheorghe este cunoscută în sat pentru neînţelegerile terminate de multe ori cu certuri violente. Nici soţul, nici soţia nu sunt uşi de biserică iar de câteva luni sunt separaţi. Fosta locuinţă comună e o magherniţă care stă să se prăbuşească iar gospodăria arată cam la fel ca cea a fraţilor Piciog din Măgura. Şi totuşi, aici ar trebui să funcţioneze punctul de lucru al societăţii Lacrima SRL, societate care a închiriat spaţiul de 800 metri pătraţi acum doi ani, şi ar trebui să plătească lunar 100 de euro pentru folosinţă. Contractul s-a semnat chiar la Primăria din Siliştea, însă nu a putu fi înregistrat la fisc decât în Medgidia, „spre nemulţumirea însoţitorilor lui Gheorghe, care au plecat extrem de furioşi din primărie", aşa cum ne-a spus un angajat al instituţiei.
Societatea Lacrima SRL se ocupa cu amenajări în construcţii iar în 12 martie 2008 a ajuns de la fostul administrator, Marioara Ontică, la Constantin Gheorghe, devenit brusc patron. De aici a urmat o nouă înstrăinare, către Marian Socoteală, din Oltina, un fost infractor condamnat pentru un furt comis în 2004, semn că tiparul administratorilor de carton s-a menţinut şi în acest caz. Cu ocazia noii înstrăinări, care a avut loc pe 18 iunie 2008, s-a schimbat şi sediul sociel din Siliştea într-un apartament de pe strada Făgetului la numărul 40B. Aici mai funcţiona o firmă, Candles Group SRL, societate care are ca obiect de activitate distribuţia de cadouri şi care şi-a pierdut majoritatea angajaţilor în cei 4 ani de funcţionare, fiind înregistrată cu pierderi la ultimul bilanţ depus. Peste doar trei luni, Socoteală a cedat din nou firma, de data asta unui doritor din Pietreni, Nicolae Astanei, cel care este şi în momentul de faţă, scriptic măcar, administrator al societăţii. Sediul a rămas acelaşi, pe Făgetului 40B...
Aneta Gheorghe, soţia „patronului" de la Lacrima SRL din perioada martie-iunie 2008, avea să guste şi ea din plăcerile afacerilor. În luna septembrie 2008, s-a asociat cu... Marin Piciog şi împreună au preluat de la Gica Panait, sora lui Valentin Şlepac, societatea Budim Trans SRL. La fel ca soţul ei, nici Aneta Gheorghe nu s-a bucurat cu adevărat de privilegiile vieţii de patron şi a rămas să-şi vadă de sărăcie. Societatea Budim Trans avea pierderi încă de la preluare, iar asociatul său are acum probleme mari fiind de negăsit.
La o bună perioadă după ce Constantin Gheorghe a preluat societatea cu pricina, pe numele său au început să sosească diferite somaţii de la firme din toată ţara. Din câte se pare, societatea a fost folosită pentru a cumpăra marfă care nu a mai fost achitată dar şi pentru obţinerea unor credite bancare. Recent, pe aceeaşi adresă, Strada Mare 165, a început să vină corespondenţă şi pentru... Budim Trans.
Păţania celor doi soţi nu este singulară în Siliştea. Poliţiştii din localitate au primit de mai multe ori cereri ciudate de la „centru" pentru a aduce la Constanţa diverse personaje din localitate. De câteva luni, se încearcă intrarea în contact cu un anume Gheorghe Gruia, personaj controversat în comună. Gurile rele susţin că acesta s-ar fi aflat în spatele cooptării soţilor Gheorghe în cele două firme şi că, de fapt, ar exista mult mai multe victime ale schemei bine puse la punct. Singura certitudine însă este că acesta nu este de găst decât... telefonic, fiind mereu plecat cu afaceri în diferite colţuri ale ţării, lucru suspect din punctul de vedere al oamenilor legii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii