Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:58 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cartea zilei Ușa ferecată- Ruth Ware

ro

23 Apr, 2022 14:30 1286 Marime text
Cartea zilei Sursa foto Editura Trei
  • Bestseller New York Times și Sunday Times

De la autoarea bestsellerului Într-o pădure întunecată

"Ruth Ware în cea mai bună formă de scris povești tulburătoare." - Newsweek

Găsise anunțul întâmplător — un post de bonă internă, cu un salariu uriaș. Când ajunge la Heatherbrae House, Rowan Caine e uluită de casa „inteligentă" luxoasă din munții Scoției și de familia perfectă care locuiește aici.

Nu știe că pășește într-un coșmar — care se va încheia cu moartea unui copil și cu ea în închi-soare, în așteptarea procesului de crimă.
Îi scrie avocatului despre camerele video instalate prin toată casa, erorile tehnologice care te trezeau în bubuit de muzică sau luminile care se stingeau când ți-era lumea mai dragă.

Nici fetele nu erau deloc copiii-model din prima zi. Și mai și era lăsată singură cu săptămânile, fără niciun adult în afară de enigmaticul om bun la toate Jack Grant… Rowan știe că a făcut greșeli și că a mințit. Dar spune că nu a comis crima.
Ceea ce înseamnă că vinovatul e altcineva.

Scris în stilul plin de suspans al lui Ruth Ware, Ușa ferecată este un thriller de citit pe nerăsuflate al acestei Agatha Christie contemporane.

„Ware adaugă inteligent un accent high-tech pe fundațiile gotice ale amenințării fascinante din Ușa ferecată, a cărei acțiune se petrece într-un conac cavernos cu uși misterioase încuiate și o grădină fantomatică. Broderia lui James de lucruri ciudate și sinistre produce o Coardă prea întinsă cu telefoane celulare și mașini Tesla care-i va captiva pe cititorii contemporani." – Booklist

„Cu toate notele contemporane ale romanului — în special tehnologia rău-voitoare a casei —, Ruth Ware a scris o poveste horror clasică, populată de copii cu „ochi răutăcioși", o menajeră mohorâtă ieșită direct din Rebecca și un enigmatic om bun la toate." – The New York Times Book Review

„Această Coardă prea întinsă actualizată o găsește pe autoarea Femeii din cabina 10 în cea mai amenințătoare dispoziție, dezvăluind o saga șocantă de crime și înșelăciuni." – Entertainment Weekly

„Ware își perfecționează cu fiecare roman talentul de a crea atmosferă și de a susține tensiunea." – Kirkus Reviews

Ruth Ware (n. 1977) a crescut în Sussex, pe coasta de sud a Angliei. Înainte să se apuce de scris, a avut meserii dintre cele mai diverse: chelneriță, librăreasă, profesoară de engleză și PR manager. Romanul ei de debut, Într-o pădure întunecată, a fost publicat în peste 40 de țări și a devenit bestseller New York Times și Sunday Times. A fost nominalizat la British Book Industry Awards, secțiunea debut, și urmează să fie ecranizat de New Line Cinema.

Drepturile de ecranizare pentru televiziune ale celui de-al doilea roman, Jocul minciunii, au fost achiziționate de Entertainment One în parteneriat cu Gotham Group, iar Femeia din cabina 10 a devenit bestseller Sunday Times și New York Times, drepturile de ecranizare fiind achiziționate de CBS Films. O puteţi urmări pe www.ruthware.com.

La Editura Trei au apărut romanele Într-o pădure întunecată, Jocul minciunii, Femeia din cabina 10, Moartea doamnei Westaway și Unul câte unul.


Sursa Editura Trei
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii