Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:46 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cartea zilei Empatia în parenting

ro

09 Dec, 2021 08:57 1448 Marime text


 
  • Cum să crești un copil fericit, independent și echilibrat




„Empatia în parenting” ne dezvăluie care sunt ingredientele de care au nevoie copiii noștri pentru a crește frumos și a-și împlini potențialul, pentru a-și urma visurile și a face din această lume un loc mai bun.




Shauna Shapiro, cercetător în psihologie și expert în practicile stării de mindfulness, a creat acest ghid extrem de clar, cuprinzător și practic împreună cu pediatrul Chris White. Autorii recomandă tipul de parenting conștient – mindful –, integrând practicile străvechi din tradițiile spirituale ale Orientului în știința modernă și folosindu-se de descoperirile din domeniul psihologiei.





Fără îndoială, disciplina este un ingredient necesar pentru copii. Prin disciplină și autodisciplină își dezvoltă capacitățile esențiale: autocontrolul, controlul impulsurilor și competența socială. Însă, în cele mai multe situații, părinții oscilează între a fi exagerat de permisivi sau prea autoritari. Autorii acestui volum ajung la concluzia că, de fapt, copiii au nevoie să primească o combinație echilibrată de iubire și limitări.




De aceea, au adăugat o dimensiune de pionierat la semnificația conceptului de disciplină, propunând ca starea de mindfulness să fie un element de bază pentru o abordare plină de iubire în educația copiilor. Calitatea de a fi prezenți într-un mod conștient este una dintre cele mai importante dimensiuni ale parentingului, iar această lucrare ne ajută să o cultivăm.





Urmând pas cu pas ghidul „Empatia în parenting” – sau disciplina mindful – vom fi mai înțelepți și mai plini de compasiune în relația cu copiii noștri.



Sutsa foto-text: Editura All 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii