Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:17 27 11 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cartea zilei Bravelands – Eroii Savanei. Vol. III

ro

23 Oct, 2021 08:48 603 Marime text
  • Volumul are 320 de pagini, este tradus de Gabriel Tudor și ilustrat de Oana Bădică.
  • Al treilea volum din seria „Eroii savanei” surprinde panica instalată în Ținuturile Neînfricaților odată cu tirania unui fals Mare Tată.

Spin Frunză-Măreață a ajuns să vegheze asupra vieților tuturor făpturilor din savană. Manipularea, trădarea și cruzimea sunt modalitățile prin care acest babuin devenit Mare Tată a ales să își conducă supușii. Încet-încet, animalele se împart în două tabere. Unele decid să îl urmeze, având o încredere oarbă în deciziile sale și refuzând să îi vadă adevărata față. Altele îi contestă autoritatea, conștiente că se folosește de poziția sa pentru a-și hrăni setea de putere.

În acest peisaj zdruncinat de tensiuni și de patimi, cei trei eroi tineri – Ghimpe, Cer și Viteaz – își trăiesc propriile provocări. Abia smuls din ghearele morții, babuinul Ghimpe Frunză-Mijlocie din Ceata Pădurii Luminoase își asumă o misiune imposibilă. Cer, elefantul cu suflet mare, care are darul de a citi în oasele animalelor ce au pierit, pornește în căutarea adevăratului Mare Tată. Viteaz, leul nedreptățit de soartă, se străduiește să preia frâiele propriului destin.

Dar conflictul care a izbucnit în Ținuturile Neînfricaților nu îi lasă indiferenți. În timp ce Ghimpe și Cer se zbat să dovedească nevrednicia lui Spin Frunză-Măreață, Viteaz se lasă păcălit și se întoarce impotriva prietenilor săi credincioși. Încleștarea nu poate fi evitată. Cine va birui? Și, mai ales, cine este adevăratul Mare Tată al Ținuturilor?

„Personaje complexe, o intrigă captivantă, o lume bogată în mitologie și un decor de o frumusețe care taie răsuflarea cititorului. O poveste sălbatică și fascinantă!” – Kirkus Reviews


Sursă foto și text:  Editura All

Ti-a placut articolul?

Comentarii