Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:44 06 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cartea zilei Anxietatea și fobia. Ghid practic pentru gestionarea anxietății și a fobiilor

ro

12 Oct, 2021 08:16 579 Marime text
  • Anxietatea, depresia sau alte suferințe care își au originea în psihicul uman ne afectează starea de spirit și ne influențează activitățile zilnice în cele mai neașteptate și dureroase moduri. 
Cartea „Anxietatea și fobia“ se constituie ca un ghid complet de care ai nevoie pentru gestionarea anxietății și a fobiilor.

Este tradusă în limba română de Claudia Roxana Olteanu și are un număr de 576 de pagini.

Să depășim granițele unui subiect tabu!

Anxietatea, depresia sau alte suferințe care își au originea în psihicul uman ne afectează starea de spirit și ne influențează activitățile zilnice în cele mai neașteptate și dureroase moduri. Dar nu se desfășoară la vedere, iar prezența lor nu poate fi certificată cu ajutorul unui set clasic de analize medicale. Ca urmare a valului de prejudecăți sau din cauza confuziei create de anumite simptome, afecțiunile psihice sunt de multe ori trecute sub tăcere. În realitate, panica și anxietatea au atins proporții epidemice în ultimii 25 de ani, la nivel global.

Autorul lucrării de față menționează studiile realizate de Institutul Național pentru Sănătate Mintală din SUA. Știai că tulburările anxioase reprezintă problema numărul 1 cu care se confruntă femeile din America? În rândul bărbaților, acestea sunt depășite doar de abuzul de alcool și de droguri. Aproximativ 18% din populația Statelor Unite, adică peste 50 de milioane de oameni, au suferit de atacuri de panică, fobii sau alte tulburări de anxietate în ultimul an.

Statisticile sună alarmant, dar oricine se confruntă cu astfel de stări și devine conștient de vasta lor prevalență poate răsufla ușurat. Nu suntem singuri în acest rollercoaster mental și emoțional.

De unde izvorăște anxietatea?

Fie că vorbim despre stări răzlețe de frică și panică sau despre transformarea lor în tulburări anxioase, societatea zilelor noastre le oferă un mediu propice de dezvoltare. Te poți întreba cum e totuși posibil să sporească incidența acestora în condițiile în care războiul, foametea, molimele și crizele economice nu ating intensitatea celor din trecut.

În realitate, specialiștii ne atenționează că nivelul general de stres atinge acum cele mai înalte cote din întreaga istorie a omenirii. Cu siguranță, există numeroși factori care fac ca cineva să sufere atacuri de panică, să aibă fobii sau obsesii, dar stresul acumulat în timp joacă un rol esențial. Mediul și ordinea socială s-au schimbat mai mult în ultimii 30 de ani decât în ultimii 300 de ani. Astăzi există așteptări tot mai mari în ceea ce privește calitatea vieții din prezent și viitor, iar nesiguranța împlinirii crește direct proportional cu acestea.

Cum ne poate ajuta ghidul întocmit de Edmund J. Bourne?

Accentul cade pe strategiile de depășire a problemelor legate de panică, anxietate și fobii. Autorul descrie abilitățile punctuale de care avem nevoie, oferindu-ne proceduri și exerciții pas cu pas pentru a ne ajuta să deprindem aceste abilități. El și-a asumat misiunea de a aduna într-un singur volum toată gama tehnicilor necesare pentru eliminarea problemelor ridicate de anxietate.

Vei descoperi, așadar, o sumedenie de informații despre relaxare, exerciții, tehnici de gestionare a atacului de panică. Vei afla totul despre expunerea, identificarea și exprimarea sentimentelor, asertivitate, respect de sine, nutriție, medicație și meditație. Cu cât mai multe strategii de acest fel vei include în propriul tău program de recuperare, cu atât mai eficient și mai rapid va fi progresul tău.

Sursa foto și text: Editura All

Ti-a placut articolul?

Comentarii