Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:54 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Romulus Minca "Cei trei M vor fi in frunte"

ro

13 Jun, 2008 00:00 1479 Marime text
1213278463.jpg

Pe lista de contracandidati ai actualului primar al Constantei, se afla si independentul Romulus Minca

Acesta a decis sa se inscrie in lupta pentru fotoliul de primar, dupa ce a fost profund dezamagit de colegii din PD-L. Sustinut doar de cei pe care ii formeaza profesional de mai bine de 15 ani, Minca este decis sa ajunga in turul doi al acestor alegeri.

Cum v-a venit ideea de a candida pentru fotoliul de primar? Sau cui i-a venit ideea?


M-am hotarat sa candidez pentru ca am fost in conducerea unui partid si am vazut ca, pentru ei, politica se face in interesul lor, iar cetateanul este dat la o parte. Sunt nemultumit de ceea ce se intampla in Constanta, iar programul meu electoral este unul coerent, cu rezolvari la problemele cetatenilor si ale orasului.

Ce va avantajeaza in lupta pentru fotoliul de primar fata de ceilalti contracandidati?


Faptul ca sunt singurul independent este, in opinia mea, un mare avantaj. Sunt o persoana tanara, hotarata si motivata de dorinta de a ma afirma politic. In plus, mie nu mi se poate reprosa nimic legat de faptele mele, ori de conduita mea in societate.

De care dintre ei va temeti si de ce?


Eu nu ma tem decat de Dumnezeu. Consider ca cele mai multe sanse le are actualul primar, pentru ca este in functie si detine parghiile necesare pentru a-si face o campanie cat mai vizibila.

Sa admitem ca s-au numarat voturile si ati iesit primar. Ce veti face prima data, prima data?


Prima data voi face o diagnoza a ceea ce am gasit in Primaria Constanta. Imi voi evalua foarte clar resursele umane si materiale cu care sa pot sa-mi realizez obiectivele propuse si voi stabili metodele de lucru. Voi face negocierile pentru functiile din aparatul executiv cu partidul sau partidele care detin majoritatea in Consiliul Local, pentru a-mi asigura votul pe proiectele cu care m-am angajat in fata electoratului.

Sa admitem ca s-au numarat voturile si nu ati iesit primar. Ce veti face prima data, prima data?


Daca va exista turul doi si nu voi participa la el in mod direct, imi voi negocia procentele cu scopul obtinerii unei sustineri politice, pentru a candida la alegerile parlamentare, pe vot uninominal, intr-o circumscriptie din municipiul Constanta, tinand cont de popularitatea obtinuta la aceste alegeri.

Va veti retrage din politica daca nu veti castiga primaria?


In niciun caz, am spus-o. Ma voi orienta spre alegerile parlamentare. Voi incerca sa fiu util comunitatii dintr-o alta perspectiva.

Daca veti fi ales si veti avea un consiliu ostil, ce veti face sa va realizati promisiunile din campanie?


Oricine, chiar si un primar care reprezinta un partid politic, poate avea un consiliu ostil. Eu, insa, nu voi avea un consiliu ostil, tocmai pentru ca sunt independent.

Cati bani cheltuiti in campanie?


Foarte putini, raportat la cati bani cheltuiesc partidele. Diferenta este ca eu imi cheltuiesc proprii mei bani, iar partidele cheltuiesc banii publici.

De la cine sunt, cine va sustine?


Nu ma sustine nimeni, ma sustin singur, din punct de vedere financiar.

Ce proiecte ale lui Radu Mazare veti continua?


In primul rand, cel cu locuintele ieftine pentru tineri, dar voi initia, in paralel, si propriul meu program de locuinte sociale, rezolvand astfel si problema celor fara posibilitati materiale. Apoi voi continua reabilitarea trotuarelor, asfaltari, in special, in Medeea si Palazu Mare, parcari supraetajate si poate mai sunt, dar nu imi vin acum in minte.

Ce proiecte ale lui Radu Mazare veti bloca?


Pe cele care incurajeaza edificarea de constructii pe spatii verzi, pe cele care nu elimina monopolul unor firme clientelare, ori pe cele care au generat obtinerea unor taxe speciale, care nu-si justifica existenta.

Este Mazare un mit?


Nu, iar faptul ca se pune pe a doua pozitie, dupa Dumnezeu, demonstreaza cultul personalitatii, de care a ajuns sa fie preocupat acest om. Constanta are nevoie de nou, de schimbare, pentru ca democratia in sine inseamna schimbare.

Poate fi demolat mitul Mazare?


Nu este vorba de un mit, ci de o dictatura locala.

Ce proiecte sociale si economice aveti pentru mandatul dumneavoastra?


Asigurarea transportului gratuit tuturor pensionarilor, indiferent de venituri, inchirierea, cu drept ulterior de cumparare la preturi scazute, a unor locuinte sociale in blocuri noi, construite cu fonduri structurale. Dar si imbunatatirea programelor de acordare a ajutoarelor sociale pentru pensionari, prin emiterea de tichete de masa si construirea unui azil de batrani. Economic vorbind, voi incerca sa atrag investitii straine, dar si sa stimulez investitiile autohtone, iar lista poate continua.

Cum vedeti un clasament al primilor trei candidati, ca procente de voturi?


Mazare Radu Stefan - 38%, Minca Romulus Florin - 21%, Manea Victor Gheorghe - 18%, (cei trei M).

Scris de: {autor}Elena STERIAN{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii