Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:11 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fratila "Mazare - 48%, Fratila - 18%, Manea - 16%"

ro

13 Jun, 2008 00:00 1256 Marime text
1213278202.jpg

Interviu acordat de Constantin Fratila, candidatul Fortei Democrate la functia de primar al Constantei

Arbitrul de fotbal Constantin Fratila a decis sa candideze din nou pentru functia de edil al orasului. Spune ca, dintre toti contracandidatii sai, ii este frica doar de Radu Mazare si ca are sanse sa castige locul al doilea in alegeri, cu 18%.

Cum v-a venit ideea de a candida pentru fotoliul de primar? Sau cui i-a venit ideea?


Ideea de a candida mi-a venit atunci cand am vazut propunerile de candidati ale partidelor importante. Cu siguranta, Constanta merita ceva mai mult.

Ce va avantajeaza in lupta pentru fotoliul de primar fata de ceilalti contracandidati?


V-am spus, ca simplu cetatean, sunt foarte nemultumit de nominalizarile facute. Printre candidati sunt vreo doi-trei navetisti de Bucuresti, vreo doi traseisti politici, iar restul sunt oameni care nu au facut nimic pentru a iesi in evidenta sau, mai bine zis, nu ii recomanda nimic pentru functia pentru care candideaza. Prin urmare, sunt avantajat, fata de toti ceilalti, prin munca pe care am desfasurat-o aici, in municipiul Constanta, prin rezultatele pe care le am, prin calitatea si prin indicii de performanta pe care i-am realizat la societatile la care sunt administrator sau director. Va reamintesc ca am adus SC COMCM SA pe primul loc in topul firmelor din Constanta, ca toate societatile la care sunt actionar sau administrator au avut profit pe 2007 si absolut toate si-au platit taxele catre bugetul de stat si bugetul local la zi, dar si la timp. Drept urmare, sunt clasat pe pozitia 133 in Top 300 al celor mai bogati oameni, din revista Capital. Aceste rezultate ma recomanda pentru functia de primar.

De care dintre ei va temeti si de ce?


De Mazare. Pentru ca, in primul mandat, adica 2000 - 2004, a fost un primar bun pentru Constanta.

Sa admitem ca s-au numarat voturile si ati iesit primar. Ce veti face prima data, prima data?


Ordine si disciplina in primarie.

Va veti retrage din politica daca nu veti castiga primaria?


Incerc sa va explic dumneavoastra si constantenilor ca o candidatura la primarie inseamna, in primul rand, votul pe persoana si nu pe partid. Candidatura mea pentru primarie inseamna disponibilitatea mea pentru munca in folosul comunitatii si nu disponibilitatea mea pentru politica. Discutam despre politica la alegerile parlamentare.

Daca veti fi ales si veti avea un consiliu ostil, ce veti face sa va realizati promisiunile din campanie?


Sedintele de consiliu le voi tine in cea mai mare sala din municipiul Constanta. Sedintele, conform legii, sunt publice, drept urmare, sunt curios ce consilieri se vor opune binelui comunitatii. Numai astfel constantenii vor sti cine lucreaza pentru binele comunitatii si cine nu.

Cati bani cheltuiti in campanie?


Cred ca in jur de 5 - 6 miliarde lei vechi.

De la cine sunt?


Sunt bani proprii, dar si bani veniti de la diverse firme private.

Ce proiecte ale lui Radu Mazare veti continua?


In primul rand, proiectul constructiilor de apartamente ieftine pentru tineri, apoi soseaua de coasta, dar si Oraselul Lacustru.

Este Mazare un mit?


Nu.

Poate fi demolat mitul Mazare?


V-am mai spus ca nu este un mit. Este un om, ca toti oamenii, cu bune si rele, care a muncit si a avut rezultate in mandatul 2000 - 2004. Dar se pare ca a cam obosit si nu a avut rezultate satisfacatoare in mandatul 2004 - 2008, motiv pentru care el trebuie schimbat.

Ce proiecte sociale si economice aveti pentru mandatul dumneavoastra?


Proiectele sociale vor consta in protectia oamenilor cu venituri mici, a pensionarilor, a tinerilor casatoriti. Ca proiecte economice, in primul rand, voi asigura o deschidere europeana a investitiilor si investitorilor in Constanta. Numai prin investitii putem crea locuri de munca si, bineinteles, dezvoltarea pe care o merita municipiul nostru. Voi accesa fonduri europene pentru reabilitarea zonei peninsulare si istorice a municipiului Constanta si voi incerca, prin fonduri europene, dar si fonduri proprii, sa rezolv problema traficului urban din municipiu.

Cum vedeti un clasament al primilor trei candidati, ca procente de voturi?


Aici va voi da un raspuns mai complet. Mazare - 48%, Fratila - 18%, Manea - 16%, Onaca - 12%, Minca - 4%, restul sunt in marja de eroare. Important este ca cel care il duce pe Mazare in turul doi sa fie unul care stie, vrea si poate sa fie un primar mai bun decat Mazare, pentru ca, intotdeauna, cand vrei sa schimbi pe cineva, trebuie sa ai pe altul mai bun, care sa ii preia atributiunile.

Scris de: {autor}Corina SAMOILA{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii