Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:21 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patroana de la Pitbull, sotie de traficant

ro

17 Sep, 2008 00:00 709 Marime text

Anatolie Vidis este acuzat de implicare intr-o retea infractionala de talie internationala

Maria Vidis, patroana restaurantului O seara la Constanta, cunoscut constantenilor sub numele de Pitbull, are o poveste de viata de-a dreptul palpitanta. Venita de ani buni in Romania, din Republica Moldova natala, Maria Vidis a pus pe picioare afacerea cu restaurantul, care s-a dovedit a fi destul de profitabila. Insa, se pare ca viata personala a femeii nu s-a inscris pe o traiectorie tocmai roz. Pe 3 martie a.c., sotul sau, Anatolie, a fost arestat sub acuzatia de trafic de droguri. Presa din Republica Moldova a titrat in acea perioada ca, de fapt, privarea de libertate a lui Vidis ar fi o razbunare politica impotriva fratelui sau, Mircea, primar al satului Tiplesti, raionul Singerei. Procuratura Generala a Republicii Moldova a sustinut ca Anatolie, Mircea si Boris Vidis ar face parte dintr-o retea internationala de traficanti. Gruparea infractionala ar fi fost specializata in traficul international de cocaina pe ruta Columbia - Guatemala - Costa Rica - Portul Odesa, Ucraina - Republica Moldova - tarile Uniunii Europene. Potrivit procurorilor, timp de un an, Anatolie Vidis, cetatean al Republicii Moldova, dar si al Romaniei, a introdus in tara natala cantitati foarte mari de cocaina. "Pentru aceasta Vidis a atras in activitatea sa criminala pe fratii sai, Mircea Vidis, primar al satului Tiplesti, raionul Singerei, si Boris Vidis, precum si pe cetatenii Republicii Costa Rica, Loaiza John Eider, Conteras Jose Jair si alte persoane neidentificate", titra in luna martie a acestui an agentia de presa BASA-press.

Suspectat de atentat

Aceeasi sursa mentiona ca, la inceputul acestui an, Vidis a reusit sa introduca in Moldova mari cantitati de cocaina "dizolvata si camuflata intr-un lichid, cu scopul separarii si extragerii ulterioare a substantelor narcotice si realizarea lor". In cadrul urmaririi penale s-a stabilit ca Anatolie Vidis, dupa intelegerea prealabila cu fratele sau, Boris, padurar al Ocolului silvic Balti, a creat un laborator chimic cu utilaj special pentru separarea substantelor narcotice din lichidul neindentificat. "Anatolie Vidis a adus din Republica Costa Rica, in luna ianuarie a.c., in Moldova doi specialisti: Loaiza John Eider si Conteras Jose Jair, care au lucrat in acest laborator pana la 29 februarie 2008. Pentru lucrul efectuat, Anotolie Vidis urma sa achite cate zece mii de dolari acestora. Dupa separarea cocainei, aceasta era ambalata in colete de polietilena, care au fost depistate si ridicate la domiciliul lui Boris Vidis si Mircea Vidis din satul Tiplesti, raionul Sangerei. La locul de serviciu al lui Boris Vidis au fost ridicate trei sacose de polietilena cu substanta prafoasa cristalizata, de culoare alba, inca 25 litri de substanta si zece butoaie de masa plastica cu lichid straveziu. La domiciliul lui Boris Vidis au fost ridicate trei pachete cu substanta prafoasa de culoare alba. In rezultatul perchezitiei la domiciliul primarului Mircea Vidis au fost depistate doua pachete cu substanta prafoasa de culoare alba", relata agentia de stiri din Moldova. Procuratura a dispus urmarirea penala pentru "circulatia ilegala a drogurilor in scop de instrainare de un grup criminal organizat si in proportii deosebit de mari". Toti cei implicati au fost retinuti si inchisi in Izolatorul de Detentie Preventiva al DSO al MAI. De altfel, Vidis a fost suspectat si de punerea la cale a unui atentat impotriva colonelului de politie Ghenadie Cosovan. Acesta a fost grav ranit in urma unui atentat produs cu o grenada "capcana", pe 21 august 2007, intr-o suburbie a Chisinaului. In ceea ce priveste implicare mediului politic in scandalul ce i-a avut ca actori principali pe fratii Vidis, liderul Partidului Popular Republican (PPR), Nicolae Andronic, reclama faptul ca informatiile furnizate in cazul traficantilor ar face parte dintr-o campanie de denigrare a formatiunii politice pe care o conduce. Si asta, pentru ca Mircea Vidis fusese ales primar pe listele PPR. Liderul PPR a mai mentionat ca s-a incalcat in mod flagrant principiul prezumtiei de nevinovatie in acest caz.

"Nu ma intereseaza persoana in cauza"

Pe scurt, aceasta este istoria lui Tolea al Mariei Vidis. Insa, femeia, care si-a continuat viata si afacerile in Romania adoptiva, spune ca nu mai stie nimic despre cel cu care este unita in fata lui Dumnezeu. Si asta in ciuda faptului ca, imediat dupa izbucnirea scandalului cu iz de cocaina, pe 6 martie, patroana de la Pitbull a depus cerere de divort. Pe care, ulterior a retras-o. "Eu acolo (n.r. - Republica Moldova) nu am mai fost de foarte mult timp. Multe dintre cele scrise de presa de acolo nu sunt reale. Stiu ca inca se lucreaza la caz. Altceva nu stiu. Noi, de trei ani, nu mai suntem in relatii", a declarat Maria Vidis. Cat despre actiunea de divort, spune ca a retras-o din cauza celor doi copii pe care ii are impreuna cu Anatolie: "O voi continua pana la urma. Am vorbit cu copiii si am decis ca asa este mai bine, pentru moment. Oricum, noi doi nu avem afaceri impreuna sau altceva. Este o chestiune personala si, sincer, nu ma intereseaza persoana in cauza". Nascuta in martie 1960, in localitatea Slobozia Mare din Republica Moldova, sefa de la Pitbull este patroana firmei SC Tolmar Company SRL, pe care, de altfel, figureaza si localul de pe strada Pescarus, colt cu Unirii. A incheiat spusele despre sotul sau cu tristete: "Sunt doi copii la mijloc, care nu trebuie sa sufere din cauza prostiilor pe care le fac barbatii, care, dupa 45 de ani, o iau razna".

Scris de: {autor}Corina SAMOILA{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii