Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:09 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iorov si Velenza, mosieri pe averea Nijlovenilor

ro

04 Jul, 2008 00:00 836 Marime text

George Alexandru Iorov, fiul directorului adjunct al Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime Constanta si director al SC Imvest SA, va construi, in statiunea Mamaia, in zona Butoaie, o cladire cu sapte etaje

Poate ca proiectul nu ar fi atras in niciun fel atentia, mai ales ca pasiunea lui Iorov junior pentru imobiliare este binecunoscuta, daca nu ar fi avut o... dublura. Este vorba despre cladirea pe care o vor ridica sotii Iulian-Dumitru si Maria-Andreea Velenza, in imediata apropiere a celei a sefului de la Imvest. Pe langa apropiere, cele doua proiecte au si acelasi proiectant, firma Kalinia Proiect SRL, dar si aceiasi vanzatori ai terenurilor: fratii Gheorghe si Sterian Nijloveanu, beneficiari ai dispozitiei primarului Radu Mazare nr. 835 din 18 aprilie 2003. Decizia privind retrocedarea unor terenuri familiei Nijloveanu a facut obiectul anchetei DNA-ului, in urma careia edilul constantean a fost cercetat pentru subevaluare de terenuri. De altfel, Mazare a castigat, in urma cu cateva zile, procesul cu anchetatorii. Revenind la cele doua proiecte gemene, trebuie mentionat faptul ca imobilul lui Iorov va lua nastere pe loturile 2 si 3, iar cel al sotilor Velenza, pe loturile 4 si 5. Ambele terenuri au 1000,06 mp. Actele depuse la Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Constanta arata faptul ca fiul directorului adjunct al CNAPMC a cumparat terenul format din cele doua loturi conform contractelor de vanzare-cumparare 1627 si 1628 din 2005. Aceeasi documentatie ne arata ca, initial, cladirea trebuia sa aiba numai patru etaje. La fel stau lucrurile si in cazul lui Velenza. De altfel, documentatia este aproape identica, iar la unele puncte se confunda cu cea a lui George Alexandru Iorov. "Zona Butoaie, lot 2 si 3", scrie elaboratorul documentelor de la mediu pe actele lui Iulian Velenza. Apoi, isi repara greseala si mentioneaza ca beneficiarul poseda loturile 4 si 5. Evident, suprafata terenului este aceeasi ca si in cazul proiectului pereche, vanzatorul comun, insa difera data cumpararii. Iulian si Maria Velenza au devenit proprietari ai celor doua loturi conform contractelor de vanzare-cumparare 3784 din 2004 si 895 din 2005.

Unde-s doi, puterea creste

Legatura dintre cei doi beneficiari, avizi investitori in imobiliare, o reprezinta afacerile. Iorov junior mai construieste un bloc cu zece etaje pe strada Murelor. Nascut pe 23 aprilie 1980, fiul lui Gheorghe Iorov este membru al biroului judetean Constanta al TNL. In partidul condus de premierul Tariceanu s-a inscris in 2003. Pe langa acestea, tanarul liberal este si directorul general al SC Imvest SA, firma cu sediul pe strada Industriala nr. 2, ce are ca principal domeniu de activitate lucrarile tehnico-sanitare. Iorov junior mai apare ca actionar al societatilor Consinstal International SRL si Almar Aqua SRL. Pe de cealalta parte, Iulian-Dumitru Velenza este reprezentantul actionarilor persoane fizice in Consiliul de Administratie al Antibiotice SA. Este implicat in firmele Media Med Publicis SRL, Ekodep SRL, Universal Leasing SRL, IF Tehnologii SRL, Explotrans SRL, Delta Pharm SRL si Best Marketing and Distribution SRL. La aceasta din urma, Iulian este asociat cu aleasa inimii sale, Maria-Andreea. Si... supriza. Sediul societatii are aceeasi adresa ca si Imvest SA: str. Industriala nr. 2. Probabil ca, pentru a pastra relatii bune, ca intre vecini, Iorov si Velenza s-au decis sa faca si afaceri impreuna, ca doar, unde-s doi, puterea creste.

Scris de: {autor}Corina SAMOILA{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii