Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:18 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bariera lui Mazare, fraudata de taxatori si de turisti

ro

12 Aug, 2008 00:00 538 Marime text

Patru angajati care taxeaza intrarea in statiunea Mamaia au fost concediati * In acest sezon au fost depistate si 150 de permise false, prezentate de turisti in punctele de acces

Barierele de la intrarea in statiunea Mamaia nu aduc bani doar in bugetul municipalitatii, ci si in buzunarele tinerilor care ii taxeaza pe turistii veniti sa se bucure de soarele de pe litoralul romanesc. Pe langa salariul fix, stabilit de primarie, taxatorii de la bariera au invatat sa scoata un venit suplimentar. Daca ne inchipuiam manevrele care se fac la bariera, acum exista si dovada. Conducerea Serviciului Public de Impozite, Taxe si alte Venituri ale Bugetului Local (SPITVBL) a luat, ieri, primele masuri pentru eradicarea micii fraude de la bariera, care a adus mari pierderi bugetului local. Patru angajati de la serviciul de taxare de la intrarea in statiunea Mamaia au fost concediati, ca urmare a "nerespectarii atributiilor de serviciu, dar si pentru abaterile repetate de la normele de conduita", se arata intr-un comunicat remis redactiei de SPITVBL. Potrivit directorului executiv adjunct al institutiei, Carmen Trentea, celor patru tineri le-au fost desfacute contractele de munca din cauza faptului ca nu au eliberat bonuri si permise turistilor care au platit contravaloarea taxelor de acces, dar si pentru limbajul trivial, folosit in relatia cu clientii. Directorul adjunct al SPITVBL a precizat ca cei patru au fost identificati ca urmare a unor controale efectuate de alti angajati ai serviciului, dar si in urma unor sesizari primite de la turisti. "Pe cabinele de la bariere sunt postate numere de telefon la care turistii pot face reclamatii cu privire la comportamentul angajatilor", a afirmat Carmen Trentea. Ea a adaugat ca, si in anii trecuti, au existat cazuri, insa, anul acesta este mai rau ca pana acum. Taxatorii fraudeaza bariera, in principal, cu sume de 3 lei - taxa de acces, si de 4 lei - contravaloarea unui abonament pentru o zi. Procedura este una pe cat de simpla, pe atat de eficienta pentru buzunarul propriu al taxatorilor. Tinerii se fac ca nu au marunt sa dea rest si trag de timp, pana ce, din cauza aglomeratiei ce se creeaza, omul este nevoit sa plece fara bon si fara rest.

Turisti penali

Accesul in statiunea Mamaia este fraudat si de cealalta parte a barierei. Si turistii incearca sa fenteze bariera prin metode proprii. Potrivit directorului adjunct al SPITVBL, in acest sezon au fost confiscate, pana in prezent, nu mai putin de 150 de permise false, cu ajutorul carora turistii au incercat sa obtina acces gratuit in statiune. Plastografiile au fost depistate chiar de catre personalul de la bariera, care a observat lipsa elementelor de siguranta de pe permise. Potrivit conducerii serviciului public de taxe, nu toate permisele sunt falsuri grosolane, unele dintre ele rivalizand cu cele autentice datorita faptului ca au fost atent elaborate. Conducerea SPITVBL are de gand sa initieze o actiune penala impotriva celor care incearca sa fraudeze bariera. "Incercam sa facem plangeri penale si sa ii identificam pe autori pe baza numerelor de la autoturisme", a declarat Carmen Trentea.

Scris de: {autor}Manuela MOLDOVEANU {/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii