Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:14 19 02 2018 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Au spus adio functiei de consilier

ro

09 Jun, 2008 00:00 567 Marime text

Alegerile au lasat pe dinafara mai multi alesi locali * Printre ei se numara pesedistii Marian Foca, Aurelian Arghir si Monica Jucan, liberalii Aurel Butnaru si Victor Radulescu, dar si democrat-liberalii Doinita Basescu si Constantin Chirila

PSD a luat aproape tot in municipiul Constanta. Daca, in 2004, social-democratii au castigat 17 mandate de consilieri locali, anul acesta au obtinut 19. Surprize au existat si in ce priveste componenta interna a grupului de alesi locali PSD, multi dintre cei din mandatul trecut luandu-si adio de la functii. Nu mai putin de opt consilieri locali ai PSD din legislatura trecuta si-au pierdut fotoliul din Consiliu. Nu se stie exact din ce considerente au fost trecuti pe un loc neeligibil, cert este ca cei sase alesi, care si-au luat la revedere de la mandatul de consilier, nu au excelat in ceea ce priveste implicarea lor in luarea deciziilor privind comunitatea locala. Cei care au parasit echipa PSD din Consiliul Local Constanta sunt: Nicolae Cristinel Dragomir, Marian Foca, Aurelian Arghir, Gheorghe Farcasiu, Dumitru Calota, Monica Jucan si Nurhan Ali. Exceptia in ceea ce priveste performanta, in calitatea de consilier, si implicarea in actul de decizie locala este fostul consilier Cristinel Dragomir, care chiar si-a dat interesul in activitatea desfasurata. Despre restul nu am putea spune mare lucru, unii dintre cei enumerati fiind personaje de-a dreptul anonime in perceptia constantenilor. Probabil ca liderul sindical Marian Foca se va dedica activitatii in cadrul CNSLR Fratia, Aurelian Arghir isi va canaliza toata atentia asupra Directiei de Turism din cadrul Consiliului Judetean, iar arhitectul-sef Dumitru Calota se va ocupa de cladirile din peninsula.

Constantenii n-au scapat de Moga

Indiferent care le va fi ocupatia de acum inainte, cert este ca locuitorii municipiului nu deplang absenta lor din consiliu. Ba am putea spune ca le este indiferent, avand in vedere ca multi dintre consilierii cei noi sunt, de asemenea, niste necunoscuti, care isi vor incheia mandatul, cel mai probabil, tot in anonimat. Actuala echipa a PSD este formata din Nicolae Moga, Gabriel Parvulescu, Nurhan Ali, Felix Stroe, Temur Ibram, George Papari, Antonella Marinescu, Decebal Fagadau, Mircea Dobre, Gheorghe Stoica, Raducu Popescu, Ionut Pripis, George Visan, Ecaterina Prodan, Paula Cioceanu, Nicolae Bileca, Daniel Georgescu, Mihalache Musat si Vasile Chirondojan.

Liberalii s-au injumatatit

In ce priveste echipa de consilieri liberali, putem spune ca nu mai este ce a fost, nefiind reconfirmat in functie niciunul dintre alesii cei vechi. Astfel, Aurelian Butnaru, Emil Marin, Tudor Topor, Victor Radulescu, Valentin Serbanescu si Cornelius Nadrag au spus adio fotoliului de consilier municipal. Locurile PNL au fost injumatatite in urma alegerilor de pe 1 iunie, singurii consilieri PNL alesi de constanteni fiind Victor Manea, Constantin Matei si Ovidiu Cupsa. De mentionat ca Manea si Cupsa au fost consilieri judeteni.

Doinita Basescu s-a retras din proprie initiativa

In ce priveste PD-L, din vechea echipa n-a mai ramas decat Danut Moisoiu. Varful opozitiei din Consiliul Local Constanta, Doinita Basescu, a luat decizia sa se retraga din echipa de consilieri pentru a se dedica mai mult activitatii de partid. Aceeasi hotarare a luat-o si fostul consilier PD-L Constantin Chirila. Actuala echipa a PD-L numara cinci mandate, care au fost incredintate democrat-liberalilor Narciz Amza, Madalina Popa, Danut Moisoiu, Catalin Filisan si Florin Gheorghe. Cat despre PRM, trebuie sa mentionam ca, daca in 2004 a obtinut trei mandate, anul acesta nu a castigat nici macar unul. Horia Caliminte, Adrian Itu si Tiberiu Nemet au spus, si ei, adio fotoliului de consilier.

Scris de: {autor}Manuela MOLDOVEANU{/autor}

Ti-a placut articolul?

Comentarii