Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:09 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alianta DA se reface in turul doi

ro

04 Jun, 2008 00:00 770 Marime text

Liberalii i-au contactat deja pe democrat-liberali in vederea formarii unei noi coalitii electorale

In sediile de campanie ale principalelor partide politice implicate in lupta electorala a fost liniste si pace aproape toata ziua. Emotiile au crescut pe masura ce ora de inchidere a urnelor se apropia. In afara de mici incidente, precum lista de formulare pentru incheierea proceselor verbale in unele sectii de votare din judet, care au fost ulterior rezolvate, nu au prea existat probleme tehnice. Au existat, insa, evenimente tipice pentru fiecare confruntare electorala. De pilda, la o sectie de votare din cartierul Faleza Nord s-a pierdut o stampila. Presedintele sectiei de votare, ca de altfel si restul reprezentantilor au intrat in alerta pentru ca obiectul nu era de gasit. Situatia, insa, a fost rezolvata dupa ce un alegator s-a intors la sectie si a returnat stampila. Dupa ce a votat si-a recuperat cartea de identitate, insa, reprezentantii sectiei nu i-au mai cerut si stampila. In judet, la Ciocarlia, mai exact, reprezentantii PD-L au sesizat autoritatile dupa ce un autovehicul s-a plimbat minute in sir prin fata unei sectii de votare cu un banner purtand insemnele PSD. O situatie similara s-a inregistrat si la sectia de votare organizata in cadrul Scolii nr. 4. Reprezentantii PNL au solicitat institutiilor abilitate inlaturarea afiselor PSD de la intrarea in sectie. Problema a fost rezolvata doar partial, pentru ca la fata locului a mai ramas un material electoral purtand sigla PSD.

Alegator cu doua buletine de vot

Organizatia Partidului Social Democrat, prin reprezentantul sau Aurelian Arghir, a precizat ca la fiecare sectie de votare exista cate un reprezentant al partidului care supervizeaza procesul de votare si semnaleaza eventualele nereguli. Neregulile observate in judet si transmise de delegatii in teritoriu au parvenit de la Mircea Voda, Ostrov, Cogealac, Sacele si Limanu. La Mircea Voda au fost incurcate buletinele de vot cu cele de la Negru Voda, la Ostrov una dintre stampile ramanand fara inscrisul "votat", iar la Cogealac un cetatean a fost surprins cu doua buletine de vot la el. Observatorii in teritoriu ai social-democratilor de la Limanu si Sacele au adus la cunostinta reprezentantilor de la centru ca unii dintre sustinatorii PD-L-ului indeamna alegatorii, la intrarea in sectii, sa voteze cu reprezentantii PD-L, respectiv PNL, lansand atacuri la adresa PSD.

PNL a contactat PD-L

Desi nu prea au avut ce face pana la inchiderea urnelor, reprezentantii partidelor nu prea s-au plictisit. Ziua alegerilor a fost un sfetnic bun, fiind favorabila negocierilor intre partide. Surse din cadrul PD-L ne-au declarat ca reprezentantii formatiunii au fost deja contactati de catre membri PNL in vederea formarii unei coalitii pentru turul doi. "Vor sa refacem Alianta (n.r. Alianta Dreptate si Adevar )", ne-a declarat aceeasi sursa. Prin urmare, in pragul turului doi, acolo unde se va organiza, este aproape sigur ca alegatorii PNL vor sustine candidatii PD-L si invers. "Este un lucru natural ca voturile PNL sa se duca spre candidatii PD-L si invers. Chiar daca se impune de la centru, prin absurd, sa votam cu PSD, electoratul nostru tot catre PNL se va duce in cazul in care va exista un nou tur de scrutin intre candidatii PSD si PNL", ne-a declarat o alta voce din cadrul PD-L.

Scris de: {autor}Claudia CANDET{/autor} {autor} Manuela MOLDOVEANU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii