Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:11 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Constanţa - alegeri parlamentare 2016. Proces de votare s-a reluat în secţia 203 la Constanţa (galerie foto+video)

ro

11 Dec, 2016 14:14 4472 Marime text


Reprezentanţii unei formaţiuni politice au sesizat la IPJ Constanţa un alt incident electoral petrecut la secţia de votare nr.203 din municipiul Constanţa.  



Potrivit acestora, în secţia de votare respectivă din incinta Şcolii generale nr.11  de pe strada Călăraşi urna nu a fost sigilată de azi dimineaţă. În consecinţă procesul de votare a fost suspendat pentru o oră, iar poliţiştii se află la faţa locului.

UPDATE1 
Poliţiştii au deschis un dosar penal „in rem” pentru posibilă fraudă a votului în secţia 203. În următoarele zile vor fi audiaţi membri secţiei şi reclamanţii.

UPDATE 2
Preşedintele secţiei 203, Daniela Plohd spune că : „Nu a existat nicio clipă o idee de fraudare sau de furt. Am venit să facem o treabă, îmi pare rău pentru incidentul creat. Politiştii au venit şi şi-au făcut treaba. Ne-au luat datele, au încheiat un proces-verbal. Urna a fost sigilată, nu mai există nicio problemă acum. În urnă la momentul sesizării se aflau aproximativ 335 de voturi. De la BEJ ni s-a transmis să resigilăm urnă şi să continuăm procesul de votare”
 
UPDATE 3

Purtătorul de cuvânt al BEJ, George Marius Cojocaru, susţine că la secţia 203, procesul de votare s-a reluat şi se desfăşoară în condiţii normale.
El a explicat că aseară, conducerea biroului secţiei de votare, neavând un spaţiu adecvat, a decis să pună toate buletinele de vot în urna, pe care apoi au sigilat-o.
Dimineaţa, s-a procedat la desigilarea urnei. A început procesul de vot dar au uitat să mai sigileze urna. Peste 300 de persoane votase până la întreruperea procesului de vot.

UPDATE 4

Polițiștii din Constanța au deschis dosar penal pentru neglijență în serviciu.




 











Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii