Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:14 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La alegerile parlamentare de duminică vom putea vota doar în judeţul în care avem domiciliul

ro

08 Dec, 2016 00:00 1445 Marime text
La alegerile parlamentare din 11 decembrie se poate vota doar în judeţul de domiciliu, iar elevii şi studenţii au bilete de tren gratuite pentru a merge acasă la vot. Mai exact, dacă alegătorul nu se află în localitatea în care are domiciliul sau reşedinţa, poate vota în orice secţie din acelaşi judeţ. Din acest motiv, Guvernul a decis săptămâna trecută să dea bilete gratuite de tren, dus-întors, pentru elevii şi studenţii cu drept de vot. Călătoria gratuită pe calea ferată se va acorda dus-întors, de la localitatea în care studiază la localitatea de domiciliu, cu tren Regio şi Interregio, clasa a II-a, în perioada 8-12 decembrie 2016.

Biletul de călătorie se eliberează la casele de bilete ale staţiilor de cale ferată şi ale agenţiilor de voiaj, pe baza actului de identitate şi a carnetului de elev/student. Este obligatorie procurarea biletului dus-întors. Pe biletul de călătorie vor fi menţionate numele şi prenumele beneficiarului, codul numeric personal, seria şi numărul actului de identitate, calitatea - elev/student. Călătoria de întoarcere se va efectua în zilele de 11 şi 12 decembrie.

Amintim că la alegerile din 11 decembrie vor exista 42 de circumscripţii electorale. Se votează liste de partid pentru fiecare circumscripţie în parte. Duminică, vom alege 332 de deputaţi şi 134 de senatori.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii