Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:06 21 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Update. BPN al PNL a decis Lucia Varga candidează pentru Senat la Constanța. Ce o recomandă?

ro

20 Oct, 2016 13:19 4463 Marime text


Membrii Biroului Politic Național al PNL au validat, în urmă cu câteva minute, listele  cu care PNL Constanța va intra în competiție pentru Parlamentul României.
Informația a fost confirmată de președintele organizației județene PNL Constanța, deputatul Gheorghe Dragomir, care a menționat că pe lista filialei pentru Senatului României, pe locul 2 se va afla fostul ministru al  ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice Ministru Delegat pentru Ape, Păduri si Piscicultura  în 2013. Ana Lucia Varga a mai avut două mandate de deputat în circumscripția Bihor. Între 2005 și 2008 a fost secretar de stat în cadrul Ministerului Mediului şi Dezvoltării Durabile. 
Vă reamintim, în urma ședintei de săptămâna trecută, candidaţii PNL Constanţa pentru alegerile parlamentare sunt: la Camera Deputaţilor - Huţucă Bogdan, Boroianu Robert, Marcu Ana, Niculescu George, Florea Oana Maria, Tofolean Ioan Tiberiu, Cătălin Anghel, Ovanesian Felicia, Cruşoveanu Marian, Hira Stere, Solomon Ioan, Zahariuc Cristian, Dudu Nicolae, Muhscină George. La Senat pe prima poziţie se află Chiţac Vergil, urmat de Ana Varga, Stanca Costel, Drumea Mihnea Claudiu, Măndilă George, Ciucă Nicolae şi Băisan Cristy Remus. Lista pentru Senat a fost votată cu 21 de voturi pentru şi 5 împotrivă. Astfel, avocata Sorina Tușa coboară pe locul trei pe lista PNL Constanța pentru Senatul României, poziție neeligibilă, cel puțin acum, potrivit sondajelor de opinie. 

Cine este Lucia Ana Varga? 

Fostul ministru al Mediului, Lucia Ana Varga, va candida la alegerile parlamentare din 11 decembrie pe listele PNL Constanța, figurând pe poziția a doua pentru Senat. Lucia Ana Varga este de profesie inginer cu experiență bogată în ceea ce privește problematica de mediu (fost ministru al Mediului și anterior secretar de stat în aceeași instituție).
 
Născută în 1967, la Oradea,  Lucia Ana Varga, este absolventă a Universității Tehnice Timișoara - Facultatea de Mecanică. Ulterior a urmat mai multe cursuri de pregătire profesională, în special în domeniul protecției mediului. Din 1998 și până în 2004 a ocupat funcția de inspector în cadrul Agenţiei de Protecţie a Mediului Bihor, iar între anii 2004 și 2005 a fost comisar şef al Comisariatului Județean Bihor al Gărzii Naționale de Mediu, după care a fost secretar de stat, până în 2008, la Ministerul Mediului. 
 
În 2012, Lucia Ana Varga a fost numită ministrul Pădurilor, Apelor şi Pisciculturii în Guvernul USL. S-a remarcat prin poziții dure luate împotriva defrișărilor ilegale de pădure, iar în Parlament a susținut noul Cod Silvic, cu reglementări stricte și sancțiuni pentru tăierea nerațională sau ilegală a pădurilor. În același interval politicianul a fost împotriva exploatării aurului de la Roșia Montană, în opoziție cu premierul de atunci Victor Ponta (pro exploatare): „România trebuie să fie precaută în cazul proiectului de la Roşia Montană şi este un principiu de bază”, a declarat în 2013 Lucia Ana Varga. 
 
La Constanța, Lucia Ana Varga s-a făcut remarcată prin promovarea proiectelor de reamenajare a Luncii Dunării, combaterea deșertificării sau pentru protejarea plajelor sălbatice. De asemena, sub mandatul Luciei Ana Varga la Ministerul Pădurilor, Apelor şi Pisciculturii, a fost inițiat un proiect privind realizarea de perdele forestiere pentru protejarea drumurilor de înzăpeziri. 
 

Sursa foto: www. youtube.com
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii