Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:05 17 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alegeri parlamentare Guvernul a lansat o platformă unde se poate urmări prezenţa la vot în timp real

ro

10 Dec, 2016 19:20 1413 Marime text
Guvernul a lansat o platformă online care va monitoriza în timp real prezenţa la vot. Aplicaţia poate fi accesată de oricine, în orice moment.

Guvernul a lansat platforma online Hartă Prezență Vot - Alegeri Parlamentare 2016, disponibilă la adresa http://radar.ithub.gov.ro/ și accesibilă în condiții optime în vizualizare tip desktop, unde va putea fi urmărită prezenţa la vot în timp real, potrivit unui comunicat a Executivului.

Destinat monitorizarii in timp real a prezentei la vot in cadrul alegerilor parlamentare din 11 decembrie 2016, site-ul oferă date in timp real privind prezenta la vot atât din secţiile de vot de pe teritoriul României, cât şi cele din afara ţării.

Realizată în colaborare cu Biroul Electoral Central, platforma de vizualizare în timp real a datelor asociate alegerilor parlamentare din data de 11 decembrie  oferă acces liber 24/7 la informaţii actualizate o data la fiecare 5 minute pe perioada alegerilor, privind:
  • Prezenţa la vot pentru fiecare judeţ al României
  • Prezenţa la vot înregistrată în unităţile administrativ teritoriale
  • Prezenţa la secţiile de vot din întreaga ţară
  • Prezenţa la vot a românilor din diaspora, la nivel de ţară
  • Prezenţa la vot în secţiile din afara României
  • Gradul de ocupare înregistrat în rândul diasporei

Imediat după alegerile parlamentare, platforma va oferi informații despre prezența totala la vot din ziua alegerilor și poate contribui ulterior, la verificarea informațiilor de pe teren și transparentizarea procesului electoral.

Ulterior, aplicația va integra și alte seturi de date care pot fi obținute din surse oficiale de la alte instituții ale statului. Întrucât acest proiect depinde în principal de datele care pot fi agregate și prezentate vizual, GovITHub se concentreaza foarte mult pe colaborarea cu instituții ale statului care au date oficiale si actualizate de interes public.

Hartă Prezență Vot - Alegeri Parlamentare 2016 este accesibilă la adresa http://radar.ithub.gov.ro/ iar mai multe detalii despre contribuția GovITHub în acest proiect sunt descrise pe site-ul IThub.gov.ro.


Sursa foto: radar.ithub.gov.ro
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii