Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:20 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu ce masini au venit elevii la Bac (galerie foto)

ro

03 Jul, 2010 02:25 3347 Marime text
12_bac___.jpgAbsolvenţii de liceu au venit ieri la ultima probă a examenului de Bacalaureat etalându-şi maşinile „de fiţe", discutând înaintea Bacului nu de eventualele formule ci de... cai-putere sau când „s-au dat" ultima dată pe bulevardul Tomis. Mai mult decât atât, daciile cu care au venit profesorii supraveghetori s-au simţit umilite de-a dreptul de bolizii „lucioşi" ai elevilor. Şi în acest an, Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân" stă cel mai bine la capitolul „cai-putere", fiind urmat de Liceul Teoretic „Mihai Eminescu". Cele mai „îndemână" accesorii pe patru roţi sunt, în acest an, BMV X5, Jeep-uri sau Mercedesuri.

Unii elevi, mai sportivi din fire, şi-au lăsat probabil maşinuţa în parcare şi au ales să susţină examenul pe motocicletă. Şi, aşa cum e moda, după un examen care te-a solicitat la maximum, o cafea la cele mai „trendy" cafenele din centru e cea mai bună...

Rezultatele se afişează duminică

Ieri a fost ultima probă la examenul de Bacalaureat, cea la alegere a profilului şi specializării, adică fizică, chimie, biologie sau informatică - pentru profilul real şi geografie, filosofie, logică, economie, psihologie sau sociologie - pentru absolvenţii de uman.

La ora 8.00, Comisia Naţională de Bacalaureat a extras variantele de subiecte, din cele 10 pe care le-a pregătit.Elevii au intrat în sălile de examen pe baza actului de identitate, între orele 7.30 şi 8.30.

Prima afişare a rezultatelor va avea loc duminică, 4 iulie, până la ora 16.00. În aceeaşi zi, între orele 16.00 - 20.00 vor putea fi depuse contestaţiile. Soluţionarea acestora este programată în perioada 6 - 7 iulie, iarafişarea rezultatelor finale are ca termen limită data de 8 iulie.

Pentru promovarea examenului este nevoie ca participanţii să obţină cel puţin nota 5 la fiecare probă scrisă sau practică şi media generală de minimum 6. Candidaţii care s-au prezentat la toate probele de examen, dar nu îndeplinesc toate condiţiile menţionate, sunt declaraţi respinşi. Media generală 5,99 va fi rotunjită la 6.

„A fost cea mai uşoară probă. Sunt fericită că am terminat examenele. Acum am emoţii pentru rezultate, dar sunt sigură că o să fie bine. M-am pregătit tot timpul anului şi sper că o să se vadă rezultatul. Mai departe vreau să dau la Managementul afacerilor internaţionale, unde o să intru pe bază de dosar", ne-a spus Andreea Pârjoacă, elevă la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân", care a susţinut examenul de Bacalaureat la fizică.

Şi de această dată a fost eliminat din examen un elev de la centrul de examinare Băneasa deoarece a încercat să copieze.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii